ÅF Pöyry muuttaa nimensä Afryksi

Helmikuussa Åf Pöyryksi yhdistyneet suunnittelu- ja konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry julkistivat uuden brändinsä.

61-vuotiaan Pöyryn nimi häviää suunnittelu- ja konsultointiyhtiön brändistä. Vastaisuudessa yhtiö toimii Afry-nimen alla.

Ruotsalainen ÅF ja suomalainen Pöyry yhdistyivät alkuvuonna. Aluksi yhtiötä kutsuttiin ÅF Pöyryksi, mutta nyt yhtiö on julkistanut uuden brändinsä, joka on Afry.

Afry on yhdistelmä nimien ÅF ja Pöyry kirjaimista. Emoyhtiön virallisena nimenä säilyy ÅF Pöyry AB.

Yhtiön tiedotteen mukaan Afry kehittää tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä infra-, teollisuus- ja energiasektoreilla toimivien asiakkaidensa kanssa. Se pyrkii vankistamaan asemaansa avainmarkkinoillaan Ruotsissa, Suomessa, Sveitsissä, Norjassa ja Tanskassa ja hakee kansainvälistä kasvua esimerkiksi energia- ja prosessiteollisuudesta.

“Afryn lanseerauksella vahvistamme painotustamme kestävään kehitykseen ja vankistamme asemaamme globaalina yhtiönä”, Afryn konsernijohtaja Jonas Gustavsson sanoo tiedotteessa.

Yhtiöllä on pitkä historia. ÅF perustettiin vuonna 1895 ja Pöyry vuonna 1958. Niiden yhdistyminen synnytti Pohjoismaiden suurimman suunnittelu- ja konsultointiyhtiön, jonka liikevaihto on noin 1,88 miljardia euroa vuodessa ja 17 000 työntekijää ympäri maailmaa.

Suomessa Afryllä on liki 2 000 työntekijää. Yhtiöllä on viisi liiketoiminta-aluetta, joista neljä eli Prosessiteollisuus, Energia, Infra ja Liikkeenjohdon konsultointi toimivat Suomessa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ÅF Pöyry muuttaa nimensä Afryksi”

Vastaa