Kokeile kuukausi maksutta

Nuorisosäätiöltä viedään yleishyödyllinen asema – hallinto-oikeus hylkäsi Aran päätöstä koskeneen valituksen

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Nuorisosäätiön tekemän valituksen yleishyödyllisyysasemansa peruuttamisesta, joten Aran päätös yleishyödyllisyysaseman peruuttamisesta tulee voimaan.

Nuorisosäätiöltä poistettiin yleishyödyllinen asema. Kuva: Petri Krook / HS

Ara peruutti Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä yhteisönä kesäkuussa 2018.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti pitää hallinto-oikeuden ratkaisua merkittävänä koko valtion tukeman asuntotuotannon näkökulmasta: ”On tärkeää, että valtion tukemaa asuntotuotantoa koskevaa lainsäädäntöä noudatetaan”.

Ara peruutti Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysaseman, koska säätiön toiminta ei täyttänyt lain yleishyödyllisyydelle asettamia vaatimuksia. Perusteluissaan virasto totesi, ettei Nuorisosäätiö ollut noudattanut arava- ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännöksiä eikä Aran antamia ohjeita.

Nuorisosäätiöllä oli lisäksi arava- ja korkotukilain vastaista toimintaa, johon kohdistui myös korkea taloudellinen riski. Säätiön yleishyödyllisten osien ulkopuolelle oli annettu merkittäviä lainoja ja vakuuksia, vaikka se ei ole aravalain ja korkotukilain mukaan sallittua.

Nuorisosäätiö ei ollut tehnyt riittävästi toimenpiteitä asioiden korjaamiseksi, vaikka Ara oli antanut lukuisia huomautuksia.

Ara pitää tärkeänä, että Nuorisosäätiö turvaa asukkaiden aseman myös jatkossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nuorisosäätiöltä viedään yleishyödyllinen asema – hallinto-oikeus hylkäsi Aran päätöstä koskeneen valituksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat