Lahden Talot investoi yli 35 miljoonaa euroa uudisrakentamiseen viime vuonna

Lahden kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Lahden Talot oy panosti vahvasti uudiskohteiden rakentamiseen viime vuonna.

Havainnekuva Saimaankadun kohteesta, johon tulee kahteen kerrostaloon 110 asuntoa. Kuva: Lahden Talot

”Uudiskohteiden rakentaminen on osa Lahden Talojen mittavaa kehitys- ja investointiohjelmaa, jonka myötä rakennuskantaa uudistetaan ja perusparannetaan järjestelmällisesti myös tulevina vuosina. Vuonna 2019 aloitettujen uusinvestointien arvo on yli 35 miljoonaa euroa”, Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö käynnisti viime vuonna kolmen uudiskohteen rakentamisen. Lahden keskusta-alueelle se aloitti uudiskohteen rakentamisen toukokuussa. Saimaankatu 29:ään nousee kaksi seitsemänkerroksista A-energialuokan kerrostaloa. Niihin tulee yhteensä 110 asuntoa. Ensimmäinen talo valmistuu jo loppukesästä 2020.

Myös opiskelija-asuntojen asuntokanta uudistuu. Kesäkuussa Lahden Talot aloitti Laatikkotehtaankadulla uusien opiskelijatalojen rakennustyöt. Kampusraitin varrelle tulee kaksi toisiinsa kytkettyä viisikerroksista A-energialuokan opiskelijataloa, joihin tulee yhteensä 110 asuntoa. Ne valmistuvat vuoden 2020 lopulla.

Lahden Talot on panostanut vahvasti myös Rakokiven kehittämiseen. Kesäkuussa 2019 Pulteritielle valmistui 40 asunnon kerrostalo. Parhaillaan rakennetaan kahta viisikerroksista A-energialuokan kerrostaloa Rakokiven Vasaratielle, joihin valmistuu yhteensä 80 asuntoa. Vasaratien kohteet valmistuvat 2020 loppuun mennessä.

Lisäksi yhtiö toteutti perusparannustöitä vuoden 2019 aikana kolmessa eri kohteessa. Kuriirinkadun ja Alokkaankadun rivitalokohteissa laajat perusparannustyöt valmistuivat joulukuussa. Myös Männistönrinteenkadun remontti valmistui joulukuussa.

Toisaalta Lahden Talot myös myi kolme kiinteistökokonaisuutta Ahtialan, Rakokiven ja Kiveriön asuinalueilta. Myytävät asuintalot olivat kaikki vuokrauskäytössä. Kaupat tehtiin uusien omistajien kanssa elo- ja marraskuussa.

Lahden Talojen liikevaihto oli viime vuonna 56,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto 15,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdossa oli hieman kasvua edellisvuodesta, kun taas liikevoitto supistui hivenen. Lahden Talot-konsernilla on reilut 7300 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden Talot investoi yli 35 miljoonaa euroa uudisrakentamiseen viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat