YIT käynnistää Kankaan Arkin Jyväskylässä

YIT käynnistää Kankaan Arkki -toimistokohteen rakentamisen Jyväskylän Kankaan alueella. Seitsenkerroksisen toimistotalon on määrä valmistua vuoden 2021 alussa.

Kuva: YIT

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Tourujoen rantaan. Kokonaisuus on yhdistelmä uutta toimitilaa ja vanhaa tehdasmiljöötä. Kiinteistön kokonaispinta-ala on reilut 7000 neliötä, joista on vuokrattu lähes 80 prosenttia.

Erityishuomiota on kiinnitetty sisäilman laatuun, energiatehokkuuteen sekä tilojen toiminnallisuuteen. Kohteelle haetaan ympäris­tötehokkuudesta kertova LEED-sertifikaattia.  Pysäköintialue sijaitsee rakennuksen vieressä, mutta Arkin välittömään läheisyyteen rakennetaan myös uusi parkkitalo. Vuokralaisiksi Kankaan Arkkiin ovat tulossa Accountor, Juvenes, Monetra, Yritystehdas ja YIT. Kohteen myynnistä käydään sijoitusneuvotteluja.

Kankaan Arkki on YIT:n ja Jykian ensimmäinen yhteinen projekti ja yhteishanke, jossa YIT vastaa kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta ja Jykia puolestaan vuokralaishankinnasta sekä konseptikehittämisestä. Kankaan Arkin valmistuttua Jyväskylän Kankaalla työskentelee yli tuhat työntekijää ja asuu tuhat asukasta.

Kokonaisuudessaan Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa on tulevaisuudessa noin 2 100 työpaikkaa ja 5 000 asukasta. Alueen rakentamisessa on käytössä prosenttikulttuuriperiaate, jonka osana sinne tuodaan myös taidetta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT käynnistää Kankaan Arkin Jyväskylässä”

Vastaa