Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo osti osuuden Constista – perheyhtiö näyttäisi nousseen korjausrakentajan suurimmaksi omistajaksi

Pörssilistattu korjausrakentamiseen erikoistunut Consti on julkistanut tiistaina 25. helmikuuta pörssitiedotteen, jonka mukaan perheyhtiö Lujatalo oy on ostanut ison osuuden Constin osakkeista.

Ilmoituksen mukaan Lujatalo omistaa nyt 790000 Constin osaketta, mikä vastaa 10,05 prosentin osuutta korjausrakentajan kaikista osakkeista ja äänistä. Samalla Lujatalo näyttäisi nousseen Constin suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi, sillä jälkimmäisen sijoittajasivujen mukaan yhtiön suurin yksittäinen omistaja oli tammikuun lopussa sijoitusrahasto Danske Invest Suomi Osake 7,1 prosentin osuudella.

Lue tästä Lujan hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalon perustelut Consti-osakekaupoille.

Lisäksi Danske Bank on ilmoittanut sen hallinnoimien rahastojen myyneen Constin osakkeita maanantaina 24. helmikuuta siten, että rahastojen omistusosuus on nyt painunut 4,3 prosenttiin. Tammikuun lopussa Constin toiseksi suurin omistaja oli sijoitusrahasto Evli Suomi Pienyhtiöt 5,8 prosentin osuudella.

Myös työeläkeyhtiö Ilmarinen on tehnyt tänään tiistaina ilmoituksen, jonka mukaan se on myynyt kaikki Constin osakkeensa pois. Ilmarinen oli vielä tammikuun lopussa Constin neljänneksi suurin omistaja 5,1 prosentin osuudella.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lujatalo osti osuuden Constista – perheyhtiö näyttäisi nousseen korjausrakentajan suurimmaksi omistajaksi”

  1. 10 prosentin omistusosuus oikeuttaa yleensä omistusosuuden haltijalle suomalaisissa pörssiyhtiöissä hallituspaikan nimeämiseen / saamiseen yhtiössä, jos omistaja sellaisen haluaa käyttöön ottaa. Seuraavan Constin yhtiökokouksen tai jo yhtiökokouskutsun jälkeen selvinnee, että seurasiko tuosta kaupasta muutoksia Constin hallitukseen jo kevääksi 2020. Consti ei ole vielä julkaissut yhtiökokouskutsua yhtiökokoukseen 6.4.2020.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat