Yle: Mikkelin Urpolan koulun rakennusmateriaaliksi sinetöityikin hybridi

Mikkelin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 16. maaliskuuta, että Urpolan uudesta alakoulusta tuleekin hybridi, eli päämateriaaleina on sekä puuta että betonia. Kaupunki ehti seilata päätöksentekoprosessissaan edestakaisin puun ja betonin välillä.

Ylen uutisen mukaan keskustan Pekka Pöyry esitti valtuustossa hybridikonseptia, jossa päämateriaaleina olisivat puu ja betoni. Myös muita esityksiä tehtiin, mutta Pöyryn esitys voitti muut vaihtoehdot. Nyt tehdyn päätöksen mukaan rakentamisessa tulee yhdistää puuta ja betonia niiden parhaita ominaisuuksia hyödyntäen.

Suunnitelman mukaan koulun rakentaminen saa maksaa 28,5 miljoonaa euroa. Koulun on tarkoitus valmistua keväällä 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Mikkelin Urpolan koulun rakennusmateriaaliksi sinetöityikin hybridi”

Vastaa