Sikla perustaa uuden tehtaan

Sikla-konserniin kuuluva Siklaelementit perustaa uuden tehtaan Siikalatvan Rantsilaan.

Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen. Kuva: Sikla.

Uudella tehtaalla on Siikalatvan kunnalle merkittävä työllistämisvaikutus, sillä uusi tehdas tarjoaa työtä 50 henkilölle. Tehdaskiinteistön rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Asia varmistui aiemmin tällä viikolla, kun Siikalatvan kunnan järjestämän kilpailutus ratkesi. Siikalatvan Tuohimaalle rakennetaan noin 4 000 neliön tuotantotilat Sikla-konserniin kuuluvan Siklaelementtien rakennuskomponenttituotannon tarpeisiin.

Tehdashankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

”Logistisesta näkökulmasta olisi ollut järkevämpää hakea uutta toimitilaa Etelä-Suomesta, jossa pääosa markkinoistammekin on. Siikalatvan teollisuustontti houkutti kuitenkin sijainnillaan Nelostien kupeessa, josta on hyvät liikenneyhteydet. Lisäksi tontti on varsin hyvällä maapohjalla ja työvoiman saatavuus Siikalatvassa hyvällä tasolla. Myös konsernin pääkonttorin läheisyys vaikutti sijoittumispäätökseen”, Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen kertoo  yhtiön tiedotteessa.

”Siikalatvan kunnassa on oikeasti ymmärretty, mitä hyötyä kunnan elinvoimalle on tehtaan sijoittumisessa alueelle. Kun huomioidaan työvoiman tarpeen lisäksi kerrannaisvaikutukset muihin alueella jo toimiviin yrityksiin tai mahdollisesti meidän hankkeemme myötä tuleviin uusiin yrityksiin, puhutaan varsin merkittävistä yhteiskunnallisista vaikutuksista”, Nieminen jatkaa.

Limingassa toimiva Siklaelementit saa Siikalatvaan nousevan tehdasyksikön myötä lisäkapasiteettia konsernin uusiin liiketoiminta-avauksiin.

”Emme vielä tässä vaiheessa kerro, millaista liiketoimintaa uuteen tehtaaseen sijoittuu, vaan asiasta tiedotetaan tarkemmin kesän ja syksyn 2020 aikana.”

Hallin rakennuttaa kvr-urakkana Siikalatvan kunnan omistama halliyhtiö Tuohisentteri. Rakentamisen valmistelu alkaa jo tulevalla viikolla ja tavoitteena on, että kesäkuussa 2021 tehdas on täydessä toiminnassa.

Siklaelementit vuokraa tilat vähintään kymmeneksi vuodeksi, mutta investoinnin arvioidaan kantavan pidemmällekin. Sopimusaikana Siklalla on mahdollisuus myös lunastaa toimitilat itselleen.

Uudella tehtaalla on merkittävä työllistämisvaikutus koko alueelle, sillä tehtaalle palkataan 50 työntekijää. Työt aloitetaan yhdessä työvuorossa, mutta tarvittaessa tuotannossa voidaan siirtyä jopa kolmeen vuoroon.

Työntekijöiden rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta. Tulevien työntekijöiden ei tarvitse olla valmiita tehdastyön osaajia, sillä tehtävään koulutetaan. Siklan mukaan puoli vuotta kestävän koulutuksen jälkeen on luvassa varma työpaikka.

Sikla on valtakunnallinen rakennusalan ja kiinteistökehityksen konserni, joka on erikoistunut asunto- ja toimitilatuotantoon sekä koulujen, hoiva- ja päiväkotien rakentamiseen. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 114,2 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 180 henkilöä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sikla perustaa uuden tehtaan”

  1. Siikalatva taivutetaan ulkopaikallissijoja käyttäen:
    Siikalatvalla, Siikalatvalle, Siikalatvalta.
    Siikalatva-nimessä ei ole kysymys puun latvasta, vaan Siikalatvan kunnan sijainnista Siikajoen latvavesistöjen varrella; Siikajoen latvalla.

Jätä kommentti