Kokeile kuukausi maksutta

Olympiastadionin turvaurakassa oli tuhansia lukittavia pisteitä

Ensi lauantaina uudistuksen ja peruskorjauksen jälkeen avajaisiaan viettävän Helsingin Olympiastadion uumenissa on 3 000 lukittavaa ovea tai luukkua.

Olympiastadionin turvallisuudesta vastaava Ilkka Rautakivi näyttää miten yksi kenttätason varauloskäynti avautuu vaikka siihen osuisi selkä edellä. Kuva: Liisa Takala.

Olympiastadionin kaltaisilla suuria ihmismassoja kokoavilla areenoilla kävijöiden turvallisuuden takaaminen on sanomattakin selvää. Viime vuosina eri puolilla maailmaa suurilla areenoilla tapahtuneet terroristi-iskut vaikuttivat myös Helsingin Olympiastadionin uudistuksen ja peruskorjauksen turvajärjestelyihin.

Stadionilla on lähes 3 000 lukittavaa kohdetta, ja kävijöitä odotetaan vuosittain noin miljoona. Stadion on yhteiskäytössä 360 päivää vuodessa eri toimijoille, kuten esimerkiksi tapahtumajärjestäjille, urheilutapahtumissa joukkueille, turvallisuusorganisaatiolle, poliisille sekä erilaisille palveluntarjoajille. Lisäksi arkisin tilat ovat kaupunkilaisten liikuntakäytössä ja kokoustiloina.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin turvaurakassa oli tuhansia lukittavia pisteitä”

Viimeisimmät näkökulmat