Kokeile kuukausi maksutta

Lahden Paavolan kampuksen työmaalla on menehtynyt työntekijä onnettomuudessa. Tapaturma sattui maanantaina aamulla noin kello 9.30. Hanketta urakoi Skanska Talonrakennus.

Yksikönjohtaja Marko Virtanen kertoo Rakennuslehdelle, että työmaalla oli meneillään vanhan koulun kellarin vedeneristysten parantaminen.

Vastakkaisella puolella tilaa oli vanha tukimuurirakenne, josta irtosi iso betonilohkare. Se putosi tai vyöryi 1,8 metrin matkan miehen päälle.

”Kukaan ei nähnyt tapahtunutta, mutta kuuli kyllä. Siksi apua saatiin paikalle heti.”

Tukimuurirakenne oli kaivettu talon ympäriltä esille, jotta vanhat vedeneristykset päästään poistamaan ja tekemään uudet.

Virtanen on järkyttynyt tapahtuneesta. ”Olemme todella pahoillamme, että näin kävi.”

Poliisi tutkii tapahtunutta.

Asiasta kertoi ensin Etelä-Suomen Sanomat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 19 kertaa

19 vastausta artikkeliin “Mies menehtyi onnettomuudessa työmaalla Lahdessa”

 1. Rakennuksilla kuolee vuosittain useita miehiä. Ketään ei tunnu kiinnostavan. Mikä älämölö nousisi jos jollakin naisvaltaisella alalla kuolisi yhtä paljon henkilökuntaa.

  Olette äijät onnettomia kun suostutte raatamaan nälkäpalkoilla pölyssä ja paskassa ja *****t narisee lämpimissä toimistoissaan keksittyjä vaivoja.

 2. Noniin, sieltä tuli taas 70-luvun duunari duunarin asenteilla huutelemaan.

  Kuka veikkaa oliko vanhan pettäneen tukimuurin kapasiteettia tarkistettu? Se on kumma juttu, että maarakentaminen ja etenkin kaikenlaisissa kaivannoissa työskentelyn asenne ei ala pikkuhiljaa muuttumaan, kun tasaisesti kuolee 1-5 janaria kaivantoihin liittyvissä onnettomuuksissa. Näistä jokainen olisi suhteellisen helppo estää, sillä asiantuntevan geo/rakennesuunnittelijan palkkaaminen tällaisten tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi ei oikeasti maksa juuri mitään.

  1. Ja jos tuo GEO:n palkkaaminen tuntuu liian raskaalta toimenpiteeltä, ihan perusohjeita kaivantojen luiskaamisesta ja tuennoista noudattamallakin on jo kohtuullisen varmalla pohjalla.

 3. Rauha menehtyneen muistolle ja voimia läheisille ja työtovereille.

  Tuntien urakoitsijan työturvallisuuskulttuurin ja heidän alan keskiarvoa selkeästi paremmat saavutukset työturvallisuuden hallinnassa ja kehittämisessä, on tämä tapaturma traaginen esimerkki siitä, että koskaan ei voi olla liian huolellinen työturvallisuuden ja ennakoivien toimenpiteiden kanssa.

  1. Jos olet joskus Skanskan työmailla käynyt niin ihmettelen vastaustasi. Täysin ala-arvoista toimintaa työturvallisuuden saralla!

   1. Olen kyllä käynyt ja monen muunkin urakoitsijan työmaalla.

    Kommenttini pohjautuivat mitattuihin RT:n tilastoihin ja omaan kokemukseeni, on varmasti heikompiakin kokemuksia ao. yrityksestä.

    Oleellista tässäkin asiassa on suunsoiton sijasta oma asenne ja se miten asiaa vie itse eteenpäin. Eli miten itse vaikutat turvallisuuteen omalla asenteella, keskustelulla ja tekemisellä?

    Kommenttipalstoilla räksyttäminen on yksi tehottomimmista keinoista, laita itsesi asiallisesti likoon työmaalla. Jos koet turvattomuutta, nosta asia asiallisesti esiin. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

 4. Älyttömintä tässä että lohkareesta oltiin tietoisia, että se saattaa sortua, mutta kiire ja rahanhimo silmissä työnjohdolla niin eikun vuokraäijjä monttuun kiireellä tekemään eristykset. Vastuu pitää kantaa tässä työnjohdon!

  1. Joo, työnjohdolla oli varmaan omat henkilökohtaiset rahat pelissä ja siksi riskeerasivat vankilatuomiolla, että saadaan homma valmiiksi äkkiä.

   Työnjohto joutuu kyllä vastuuseen, älä pelkää. Tämä ei tuo kuitenkaan kuollutta takas henkiin.

 5. Oikea asenne työntekoon on paras työturva. Ei kypärä, leukahihna, kuulosuojat, silmäsuojat, hengitys suoja, huomiovaatetus, turvakengät, viiltosuojakäsineet, turva valjaat sekä kortti härtelli. Enne ei ollut suojavarusteita tässä määrin mitä nyt, tapahtui niitä onnettomuuksia mutta vain niille joilla asenne ollut oikea. Jermut tietävät. Työturva asiat vietävä osakkeen omistajalle saakka, vastuut, sanktiot.

 6. Mites oliko kypärä , turvaliivit ja viiltosuojatut käsineet , jos oli niin hyvä , tärkein käikistä oli tehty ja firma kuivilla.
  Mitä tekee eu , tota myrkytys juttua puitiin jokaisessa lehdessä viikkotolkulla , kohdistui 1 ihmiseen , eikös kaikkien elämä ollut saman arvoista , mittaamatonta , nyt tuli mittaamattoman arvokkaat vesieristeet.
  Sakkoa veikkaan 500-3000e jollekin toveri möttöselle jolle annettu vastuu pois firmalta.

 7. Muistaako edes tänään kukaan miestä , korvaaja tuli tilalle seuraavana päivänä ettei projekti viivähdä ,
  Pitäisikö järjestää valtiotason hautajaiset , 10 hornetin ylilento , tykinlaukaukset , liputus……2 päivän työmaa hiljaisuus muistolle…….

  1. Minä tulen aina muistamaan. Ikävöin ja kaipaan joka päivä.

 8. No niin työyhteisö, mikä on epäselvää työturvallisuuslaissa. Pykälät 18 §. 19 §. 23 §. Kyllä nämä pitää jo 2000 luvulla tietää, osata. Vai onko nämä vain ja ainoastaan työnjohdon asioita. Työyhteisö syyllistyi rikkeeseen ihan samalla lailla.

  1. Suomalaisen narinavirkamiehen vastaus on kaivaa pykälä ja kiihottua siihen vetoamisesta. Luuletko tosiaan, että muualta tulleet kielitaidottomat noita lueskelee, tai se Jeppe joka vetää kaljaa kotipubissa heti töiden jälkeen. Olet höyrähtänyt ja vieraantunut arjesta.

 9. Onko pyssy syyllinen josta luoti lähti , vai liipasimen painaja vai vainaja , vai luodin valmistaja , pyssyn valmistaja vai yhteisö joka loi ilmapiirin joka johti tilanteeseen , varmaa on vain vainaja ja liipaisimen painaja , näitä on siis vältettävä..
  Velka on painaja , ottaja vainaja.

  1. Asetta käytettäessä aseen käyttäjä vastaa aina toiminnastaan.

 10. Joku putosi jostain , mutta onneksi oli kaikki kuten vakuutusyhtiö edellyttää , yritys vaatii sekä halvin tarjous jota asiakas vaatii , tarkastaja joka on ulkoistanut valvonnan ja vastuun tekijälle joka siis lopuksi vastaa itselleen.
  Demokratia ja reilu meininki , on hyvä juttu , tee paljon töitä niin saat kerran kiitokset .

 11. Surullista, voimia ja jaksamista omaisille ja työkavereille❤️

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat