Kokeile kuukausi maksutta

Kansallismuseon lisärakennushanke sai rahaa valtion ensi vuoden budjetista – rakentamisen odotetaan alkavan 2022

Investointipäätöstä museon lisärakennuksesta odotetaan keväällä 2021.

Arkkitehtuurikilpailun voittajatyö Atlas. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Eduskunnan joulun alla hyväksymässä vuoden 2021 talousarviossa valtuutettiin Museovirasto tekemään vuokrasopimuksen Kansallismuseon lisärakennuksesta Helsingin kaupungin kanssa. 15 vuoden vuokrasopimuksen arvo on yhteensä 122 miljoonaa euroa. Kokonaisvuokra on 7,6 miljoonaa euroa vuodessa.

Päätös vie Kansallismuseon lisärakennushanketta eteenpäin. Hankkeen suunnittelu ja kaavoitus ovat jo pitkällä, ja Senaatti-kiinteistöt pyrkii tekemään hankkeen 55 miljoonan euron investointipäätöksen loppukeväästä 2021. Pääosin maan alle sijoittuvan uudisosan rakennustyömaa käynnistyy arviolta syksyllä 2022, ja historiallisen määrakennuksen, lisäosan ja pihapuiston muodostama kokonaisuus valmistuu alkuvuodesta 2026.

Kansallismuseon lisärakentamisesta valtaosa sijoittuu maan alle. Havainnekuva: JKMM Arkkitehdit Oy

Mannerheimintien varrella Helsingissä sijaitseva Kansallismuseo valmistui vuonna 1910 ja avautui yleisölle vuonna 1916. Alkuperäinen museorakennus on Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen arkkitehtitoimiston suunnittelema. Vuonna 2019 lisärakennuksesta käydyn arkkitehtikilpailun voitti JKMM arkkitehtien ehdotus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansallismuseon lisärakennushanke sai rahaa valtion ensi vuoden budjetista – rakentamisen odotetaan alkavan 2022”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat