Kokeile kuukausi maksutta

Paroc sai yt-neuvottelunsa päätökseen Paraisilla – 24 henkeä irtisanotaan

Eristevalmistaja Paroc on saanut lokakuun alussa aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut Paraisten kivivillatehtaallaan päätökseen.

Yt-neuvotteluiden lopputuloksena yhtiö irtisanoo tehtaalta 24 henkeä, mutta heidän työsuhteensa päättyvät vasta loppuvuodesta 2022. Neuvottelut koskivat koko Paraisten kivivillatehtaan henkilöstöä paitsi Engineering-toimintoa.

Irtisanomisten taustalla on tuotantotavan muutos. Paroc siirtyy käyttämään Paraisten tehtaalla ympäristöystävällisempää ja tehokkaampaa teknologiaa. Yhtiö suunnittelee tuottavansa kivivillaa Paraisilla ainoastaan sähköuunilla arviolta loppuvuodesta 2022 eteenpäin. Tuolloin koksia polttoaineenaan käyttävä kupoliuuni suljetaan kaupallisesta tuotantokäytöstä.

Toimintamallin muutos tukee Parocin omistajan Owens Corningin pyrkimyksiä puolittaa hiilidioksidipäästönsä vuoteen 2030 mennessä rajoittamalla fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja samanaikaisesti siirtymällä käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

”Hiilijalanjälki ja kestävästi valmistetut tuotteet ovat entistä tärkeämpiä asiakkaillemme. Toimintamallin muutoksesta johtuvat henkilöstövähennykset ovat valitettavia, mutta muutos kohti ympäristöystävällisempää teknologiaa on välttämätön, kun katsomme tulevaisuudennäkymiä. Nyt toteutettavilla muutoksilla pystymme vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeisiin paikallisesti ja varmistamaan kilpailukykymme Suomessa, missä liiketoimintaympäristömme on ollut entistä haastavampi,” Parocin toimitusjohtaja Jari Airola sanoo tiedotteessa.

Paroc kuitenkin korostaa, että tuotanto Paraisilla on tärkeä osa yhtiön kivivillatuotantoa myös tulevaisuudessa. Toimintamallin muutoksen myötä yhtiö sijoittaa voimakkaasti uuteen, kestävän kehityksen mukaiseen teknologiaan Paraisten tehtaalla. Lisäksi yhtiön hiilijalanjälki Suomessa pienenee merkittävästi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Paroc sai yt-neuvottelunsa päätökseen Paraisilla – 24 henkeä irtisanotaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat