Rakennuskustannukset laskivat vuoden takaisesta, nousivat edelliskuusta

Rakennuskustannukset laskivat vuoden 2020 lokakuussa 0,3 prosenttia vuoden takaisesta, ilmenee Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Konetyöt ja nostimiin liittyvät palvelut ovat halventuneet eniten vuoden aikana, mutta viimeisen kuukauden aikana ne kuitenkin kallistuivat.

Kustannuslajeittain työkustannukset laskivat 1,2 prosenttia viime vuoden lokakuusta, kun taas tarvikepanosten hinnat nousivat 0,3 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,1 prosenttia.

Kuluvan vuoden syyskuusta lokakuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,5 prosenttia. Työkustannukset, tarvikepanokset ja palveluiden hinnat nousivat kaikki 0,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Yksittäisistä panoksista eniten halpenivat vuoden aikana konetyöt ja nostimet. Näiden palveluiden kustannukset painuivat 7,0 prosenttia vuoden takaisesta. Viimeisen kuukauden aikana ne kuitenkin kallistuivat 0,8 prosenttia. Myös muottikalusto ja tuennat halpenivat reippaasti. Näiden palveluiden panosindeksi taipui 5,8 prosenttia vuoden takaisesta ja 2,2 prosenttia pelkästään viimeisen kuukauden aikana.

Panoksista eniten vuoden aikana kallistuivat vakuutukset. Niiden hinnat nousivat vuodessa 7,9 prosenttia ja viimeisen kuukauden aikana 0,1 prosenttia. Jätemaksut kallistuivat 5,8 prosenttia vuoden takaisesta, mutta syyskuusta lokakuuhun ne pysyttelivät ennallaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset laskivat vuoden takaisesta, nousivat edelliskuusta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat