Perustava-konserni osti enemmistön betonielementtien asennusyhtiöstä

Betoniperustusten ja -runkojen suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt Perustava on ostanut betonielementtien asentamiseen erikoistuneen Norelcom oy:n osake-enemmistön.

Norelcomin elementtiasentajat asentamassa laattakannaketta paikoilleen Hamburger Börs -hotellin työmaalla Turussa.

Kaupan jälkeen Norelcom jatkaa toimintaansa nykyisenä yhtiönä mutta osana orimattilalaista Perustava-konsernia.

”Meillä oli jo paikallavalut sekä betonielementtien valmistus. Norelcomin asennusosaamisen myötä saamme puuttuvan palasen Perustavan liiketoimintaan. Rakennusalalla halutaan ostaa yhä enemmän kokonaisuuksia. Vastaamme tähän huutoon tarjoamalla täyden palvelun talona vahvan ja keskitetyn osaamisen erikokoisten rakennushankkeiden betoniperustuksiin ja -runkoihin”, Perustava-konsernin toimitusjohtaja Markku Nenonen sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna reilun viiden miljoonan euron liikevaihdon tehnyt Norelcom työllistää 43 henkeä ja toimii pääasiassa Helsingin, Turun ja Tampereen alueilla. Vuonna 2020 yritys asensi yhteensä yli 35000 betonielementtiä muun muassa Bonavan, Pohjola Rakennuksen, Skanskan ja YIT:n hankkeisiin. Näkyvimpiä kohteita ovat olleet K6-toimistotalo Helsingissä sekä Hamburger Börs -hotelli Turun ydinkeskustassa. Elementtiasennusten lisäksi yhtiö valaa kerrostalokohteissaan pilarit, palkit, seinät, holvit ja saumat.

”Betonielementtiasennusten urakkaneuvotteluissa meiltä kysytään usein myös perustuksia. Perustavan avulla voimme paitsi vastata tähän mutta myös muuttaa markkinaa ja tarjota asiakkaille laajempia tuoteosakauppoja, kuten kokonaisia kivirunkoja. Perustava saa meiltä kokemusta betonielementtien asentamisesta ja me kasvun tueksi vahvan brändin sekä työkaluja niin projektihallintaan kuin vaikkapa osaavan työvoiman löytämiseen”, Norelcomin toimitusjohtaja Joni Poikola kertoo.

Poikola sekä vuodesta 1993 alalla toiminut Norelcomin perustaja, rakentamisjohtaja Tuomo Varila jatkavat yhtiön operatiivisessa johdossa.

Norelcomin lisäksi Perustava-konsernin muita yhtiöitä ovat paikallavalettaviin betoniperustuksiin sekä geosuunnitteluun ja maarakentamiseen erikoistunut Perustava oy sekä Lammilla betonielementtejä ja betonirunkoisia toimitiloja valmistava Perustava Elementti oy. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 48 miljoonaa euroa, ja niiden palveluksessa työskentelee yhteensä 318 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Perustava-konserni osti enemmistön betonielementtien asennusyhtiöstä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat