Kokeile kuukausi maksutta

Barack Obamalla oli paha asunto-ongelma USA:ssa ja Kreikassa

Asuntomarkkinat ajoivat Yhdysvallat ja Euroopan finanssikriisiin vuosina 2007-2010. Kriisin seurauksena maailma oli valmiksi ylivelkaantunut, kun koronakriisi iski. Nyt tarvitaan vielä enemmän velka- ja helikopterirahaa. Obama näytti Trumpille ja Bidenille mallia velanotossa.

Barack Obama kirjoittaa kirjassaan, että vuonna 2007 Yhdysvaltojen talous tuotti suurempaa eriarvoisuutta kuin miltei minkään muun vauraan maan talous. 2020-luvulla varallisuus on yhä voimakkaammin kasautunut kaikkien rikkaimmille. Yksi syy tähän on se, että verottamisen sijaan linjaksi on valittu kiihtyvä velanotto.

Barack Obama on tehnyt kirjan Luvattu maa, joka kertoo maailman mahtavimman valtakunnan hallitsemisen vaikeuksista. Mitä tahansa lakia hän esitti, sen oppositio pystyi estämään väyrysmäisillä jarrutuspuheilla. Sama koskee nyt myös  Joe Bidenia. Senaatissa pitää olla 60 senaattorin enemmistö, jotta jarruttaminen ei onnistuisi. Bidenilla on vain 50 senaattoria.

Obama sai presidentti George W. Bushilta perinnöksi finanssikriisin, jonka juurisyy oli Bill Clintonin halu auttaa pienituloisia saamaan omistusasunnon. Näistä subprime-asuntolainoista tuli roskalainoja, jotka kaatoivat Wall Streetin ja koko globaalin talousjärjestelmän.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Barack Obamalla oli paha asunto-ongelma USA:ssa ja Kreikassa”

  1. Obama oli hyvä tyyppi, mutta hän otti hirvittävästi velkaa, jotta amerikkalaisten ei olisi tarvinnut maksaa lisää veroja ja toistensa asuntolainoja. Paha tyyppi Trump otti vielä enemmän velkaa, mutta paras on Joe Biden, joka ottaa sekä velkaa että jakaa niin sanottua helikopterirahaa, jotta kansalaisille tulisi hyvä mieli. EU:ssa otettiin hirveästi velkaa Kreikan (ja nyt vielä enemmän Italian) pelastamiseksi tai siis Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiseksi, kuten Obama huomautti kirjassaan. Tämä velkavuori aiotaan lykätä lastenlapsiemme maksettavaksi. Heille tulee murheeksi myös ilmastonmuutoksen loppulasku. He eivät taida kiittää isovanhempiaan, viitsivätkö käydä edes katsomassa.

Viimeisimmät näkökulmat