Kokeile kuukausi maksutta

Toivo Group toi isot pikavoitot antiin osallistuneille – pörssitaival alkoi kovalla nousulla

Kiinteistöyhtiö Toivo Groupin osake on noteerattu perjantaina 11. kesäkuuta ensimmäistä kertaa Helsingin pörssin First North -listalla. Kaupankäynti on käynnistynyt kovassa nousussa.

Toivo Groupin osakkeella käytiin kello 15.11 pörssissä kauppaa kurssiin 2,65 euroa. Listautumisessa instituutio- ja yleisöannin merkintähinta oli 2,1 euroa. Siten listautumisessa osaketta merkinneet yrityksen ulkopuoliset ovat kuitanneet 26,2 prosentin pikavoiton. Normaaliin tapaan yrityksen henkilöstö pääsi merkkaamaan osakkeita vielä muita halvemmalla. Henkilöstöannissa yhden osakkeen merkintähinta oli 1,89 euroa.

Toki osakkeiden merkintöjä leikattiin yleisöannissa, eli merkitsijät eivät saaneet osakkeita koko merkkaamaansa määrää. Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksyttiin kokonaan 200 osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä osalta noin 43 prosenttiin saakka annetuista merkintäsitoumuksista.

Viime aikoina pörssilistautumisia on ollut melko paljon ja monet pörssiin listautuneet yhtiöt ovat tuoneet osakkeita merkinneille kymmenien prosenttien pikavoitot.

Listautumisannissa Toivo laski liikkeeseen reilut 6,2 miljoonaa uutta osaketta. Yhtiö sai annista noin 13,0 miljoonan euron bruttovarat. Annin jälkeen yhtiön osakkeiden kokonaismäärä on vajaat 52,2 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 2015 perustetun Toivon liiketoiminta koostuu hankekehityksestä ja kiinteistöjen pitkäaikaisesta omistamisesta. Yhtiö hoitaa omalla tiimillään kiinteistön koko elinkaaren aina raakamaasta vuokrasopimusneuvotteluihin ja kiinteistön ylläpitoon. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 4,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 7,2 miljoonaa euroa.

Monella Toivo Groupin johtohenkilöillä on taustaa Lehto Groupista. Toivon toimitusjohtaja Markus Myllymäki työskenteli Lehdossa asuntoliiketoiminnan kaupallisena johtajana. Toivon hallituksen puheenjohtaja Asko Myllymäki oli puolestaan aiemmin muun muassa Lehdon liiketoimintajohtajana ja sitä edeltäneen Päätoimijan konsernijohtajana. Toivon hallituksen jäsen Tomi Koivukoski taas myi aikoinaan perustamansa Rakennusliike Koivukosken Lehdolle ja vaikutti sittemmin Lehdossa liiketoimintajohtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Toivo Group toi isot pikavoitot antiin osallistuneille – pörssitaival alkoi kovalla nousulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat