Teollisuuden Rakentajat urakoi jakeluterminaalin Lietoon

SOK ja Priima-yhtiöihin kuuluva Turun Teollisuuden Rakentajat ovat tehneet sopimuksen Inex Partnersin jakeluterminaalin rakennusurakasta.

Työt kohteessa ovat jo käynnissä. Urakkavastuu siirtyi Teollisuuden Rakentajille nyt meneillään olevan runkovaiheen aikana. Terminaalin on tarkoitus valmistua syyskuussa 2022.

Rakennuksen kerrosala on noin 7500 neliömetriä ja tilavuus yli 60000 kuutiometriä.

Terminaali sijoittuu Liedon Avantin alueelle, missä sijaitsee Turun seudun logistiikkakeskittymä. Alueella on parhaillaan rakenteilla nelikaistainen ohikulkutie, joka parantaa liikennejärjestelyjä entuudestaan.

Uuden terminaalin erityispiirteenä on viileä- ja kylmätilojen suuri osuus. S-ryhmän energiatehokkuustavoitteiden vuoksi kohteessa hyödynnetään maalämpöä sekä aurinkoenergiaa.

”Modernissa ja tietomallipohjaisesti suunnitellussa logistiikkaterminaalissa kyetään maksimoimaan kohteen energiaomavaraisuus hyödyntämällä myös meille lukuisista hankkeista tuttuja geo- ja aurinkoenergialähteitä”, Teollisuuden Rakentajien operatiivinen johtaja Marko Tiitinen sanoo tiedotteessa.

SOK:n vähittäismyymälöitä – S-marketteja, Saleja ja Prismoja – palveleva logistiikkakeskus kokoaa saman katon alle useamman eri varaston toiminnot. Uudesta terminaalista jaellaan samalla kertaa niin pakasteita, kylmätuotteita kuin huoneenlämmössä säilyviä tuotteita. Terminaalista on mahdollista palvella koko Lounais-Suomea Raumalta saaristoon ja Salon seudulle. Aiemmin SOK:n logistiikkayhtiö on toiminut Lounais-Suomessa hajautetusti vuokratiloissa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teollisuuden Rakentajat urakoi jakeluterminaalin Lietoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat