Kokeile kuukausi maksutta

Elielinaukion päivitetyt ehdotukset nähtäville aiempaa pienempinä

Elielinaukio. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Elielinaukion ja Asema-aukion arkkitehtuurikilpailun toiseen vaiheeseen valitut ehdotukset Albero ja Klyyga on nyt asetettu nähtäville uudistuneina. Kumpaakin kilpailuehdotusta on kehitetty kaupunkilaisilta ja tuomaristolta saadun palautteen perusteella.

Arkkitehtuuri- ja konseptikilpailuun kutsuttiin hieman yli vuosi sitten viisi suunnitteluryhmää. Keväällä 2021 tuomaristo arvioi ehdotukset ja valitsi jatkoonpääsijät. Tuomariston mielestä Albero ja Klyyga vastasivat ensimmäisen vaiheen jälkeen parhaiten kilpailuohjelman vaatimuksiin.

Tavoitteena on luoda Elielinaukion ja Asema-aukion alueesta viihtyisä ja elävä osa kävelykeskustaa sekä tarjota laadukkaita katu- ja aukiotiloja. Uudisrakentamisen tulee istua luontevasti arvokkaaseen ympäristöön ja ympäröivään rakennuskantaan.

Tuomaristo esitti suunnitteluryhmille myös kehittämistoiveita. Rakentamisen volyymitavoitetta on laskettu noin neljänneksellä.

Kilpailuehdotukset ovat nähtävissä kahden viikon ajan Kerro kantasi -palvelussa. Tuomaristo toivoo selkeää palautetta siitä, kumman ehdotuksen pohjalta suunnittelua toivotaan jatkettavan, ja saatua palautetta hyödynnetään hankkeen tuomaroinnissa. Voittaja on tarkoitus julkistaa joulukuun lopussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elielinaukion päivitetyt ehdotukset nähtäville aiempaa pienempinä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat