Kokeile kuukausi maksutta

Hakametsän hallin kehityshanke etenee Tampereella

Tampereen Hakametsän jäähallin alueen kehittämistä koskevaa konseptia, Hakametsä Sport Campusta, kehitetään parhaillaan tarkemmaksi suunnitelmaksi.

Hakametsä Sport Campus

Tampereen kaupunki järjesti vuonna 2020 konsepti- ja toteutuskilpailun Hakametsän alueen kehittämisestä. Kilpailun voitti Peabin ja YH Kotien yhteinen konsepti, jota yhtiöt kehittävät yhdessä kaupungin kanssa.

Jäähallia ympäröivästä alueesta on tarkoitus tehdä kaikille avoin urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskus, joka on myös omaperäinen asuinympäristö. Se tarjoaa monipuoliset puitteet liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille. Yhdessä liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa muodostetussa visiossa liikuntaan ja urheiluun yhdistyy alueella toimi- ja liiketilojen sekä asuntojen kokonaisuus, joka muodostaa Hakametsä Sport Campuksen.

Hanketta johtaa hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen Peabilta. Heikkisellä on paljon kokemusta vaativista ja suurista kehityshankkeista, kuten Tampereen Kannen areenan sekä Tampereen Marriott-hotellin kehittämisestä. Heikkisen lisäksi hankkeen projektiryhmässä ovat Petro Saraste (YH Kodit), Mika Rauhala (Peab), Markus Joonas ja Oona Haimi (Tampereen kaupunki).

Tamperelaiset jääkiekon liigaseurat siirtyvät Hakametsän jäähallilta Tampereen kannen areenalle marraskuun lopussa. Urheilu- ja liikuntatoiminta jatkuu kuitenkin Hakametsässä yhä aktiivisena. Vapautuvat jäävuorot otetaan heti käyttöön, ja muun muassa Kooveen Mestis-seura, juniorijääkiekko ja taitoluistelijat saavat lisää jääaikaa liigaseurojen vaihtaessa pelaamaan uudelle areenalle.

Hakametsän kehittämisen yhteydessä jäähallin käytävälle tehdään nopeana kokeiluna paljon kaivattu oheisharjoittelutila, joka on käytössä kaikille seurojen urheilijoille. Oheisharjoittelutilan toteuttaminen on mahdollista, sillä hallissa tullaan jatkossa tarvitsemaan aiempaa vähemmän yleisötiloja. Kokeilusta saatavaa tietoa hyödynnetään varsinaisen Sport Campuksen urheilutiloja suunniteltaessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hakametsän hallin kehityshanke etenee Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat