Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit laajentaa yrityskaupalla arkkitehtisuunnitteluun

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo AINS Group eli A-Insinöörit-konserni laajenee yrityskaupalla arkkitehtisuunnitteluun.

AINS Groupin toimitusjohtaja Jyrki Keinänen (vas.) ja AW2-arkkitehtien hallituksen puheenjohtaja Matti Anttila.

Julkisten rakennushankkeiden arkkitehtisuunnitteluun erikoistunut AW2-arkkitehdit on liittynyt yrityskaupalla AINS Groupiin ja muodostaa konserniin oman arkkitehtisuunnittelun toimialan. Yrityskaupasta sovittiin 15. joulukuuta.

”Yhdistämme korkeatasoisen arkkitehtuurisuunnittelun, teknisen suunnittelun, hankkeiden johtamisen sekä elinkaari- ja kustannusohjauksen parhaan mahdollisen rakennetun ympäristön saavuttamiseksi. Haluamme luoda Suomeen uudenlaista, kestävää ja kokonaisvaltaista suunnittelu- ja johtamiskulttuuria, jossa suunnitteluryhmällä on kokonaisvaltaisempi ote tilaajan tavoitteiden toteuttamisessa”, AINS Groupin toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo tiedotteessa.

AW2:n toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan ja avainhenkilöiden voimin AW2-arkkitehtien nimellä osana AINS Groupin asiantuntijaverkostoa. Toimialajohtajana aloittaa AW2-arkkitehtien perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Matti Anttila.

AW2-arkkitehteihin kuuluu julkisten palvelurakennusten arkkitehtisuunnittelijana ansioitunut AW2 Architects oy sekä kansainvälisiin vientiprojekteihin keskittyvä Integrated Healthcare Design oy. AW2-arkkitehdit tarjoaa arkkitehtisuunnittelua myös Virossa. Henkilöstöä Helsingin ja Tallinnan toimistoissa on kaikkiaan yli 60.

”Arkkitehtien pitäisi olla vähän enemmän insinöörejä ja insinöörien vähän enemmän arkkitehteja. Tämä vanha näkemys on erinomaisen totta, sillä vain suunnittelualojen keskinäinen ymmärrys ja hankeosapuolten yhteistoiminta takaavat korkean laadun ja onnistumiset. Voimme yhdessä tarjota kestävämpiä suunnitteluratkaisuja ja viedä suomalaista osaamista maailmalle”, Anttila sanoo.

AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteisiä projekteja ovat muun muassa Helsingin Meilahteen valmistuva Hus Siltasairaala, hankesuunnitteluvaiheessa oleva Laakson yhteissairaala Helsingissä sekä suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin.

Yhdistyminen seuraa marraskuussa solmittua yrityskauppaa, jossa teollisuus- ja talotekniikkaosaaja AX-Suunnittelu liittyi osaksi A-Insinöörejä. Yhdistymisten myötä AINS Group eli A-Insinöörit-konserni kasvaa yli 1000 asiantuntijan yhteisöksi, jossa on viisi toimialaa: arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen, rakennesuunnittelu, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu sekä teollisuus- ja talotekniikkasuunnittelu.

AW2-arkkitehdit

  • Erikoistunut julkisten rakennushankkeiden arkkitehtisuunnitteluun etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon hankkeissa
  • Suunnittelupalveluja kunnille, kaupungeille, sairaanhoitopiireille sekä rakennusalan yksityisille toimijoille
  • AW2 Architects oy:ssä henkilöstöä 56, lisäksi 7 työntekijää Integrated Healthcare Design oy:ssä
  • Liikevaihto 6,2 M€ (2021)
  • Perustettu 1993
  • Toimipisteet Helsingissä ja Tallinnassa

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit laajentaa yrityskaupalla arkkitehtisuunnitteluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat