Kokeile kuukausi maksutta

Betolarin osake aloitti vahvassa nousussa pörssissä

Sementin korvaamista betonin tuotannossa kehittelevän Betolarin osakkeiden kaupankäynti alkoi torstaina 9. joulukuuta Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla.

Kuvaa työskentelystä Betolarin laboratoriossa Kannonkoskella. Siellä sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Kuva: Alpertti Rieskjarvi / Ruoste Productions

Yhtiön osakekurssi on ollut selvässä nousussa verrattuna listautumisannin merkintähintaan. Osakkeella käytiin kauppaa kello 13.00 kurssiin 6,65 euroa. Se on 15,9 prosenttia enemmän kuin yleisö- ja instituutioantien 5,74 euron merkintähinta.

Betolarin listautumisanti ylimerkittiin, minkä johdosta yhtiö keskeytti annin heti, kun se oli annin ehtojen mukaan mahdollista. Yhtiö keräsi annilla noin 35 miljoonan euron bruttovarat. Osakkeen merkintähinnalla yhtiön koko osakekannan markkina-arvoksi muodostui listautumisessa noin 105 miljoonaa euroa.

Osakkeen vahva nousu ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä ei ole mitenkään kummallista, vaan se on ollut pikemminkin sääntö kuin poikkeus viime aikojen listautujilla.

Betolar on vuonna 2016 perustettu suomalainen kasvuvaiheen materiaaliteknologiayritys. Betolar ei itse valmista rakennusmateriaaleja, vaan se tarjoaa suojattua materiaaliteknologiaa, jatkuvasti kehittyvää data- ja tekoälyalustaa sekä kaupallista ja teollista osaamistaan asiakkaidensa käyttöön.

Yhtiön Geoprime-ratkaisulla voidaan muuntaa aiemmin vähän hyödynnettyjä tai hyödyntämättömiä teollisuuden sivuvirtoja betonin valmistuksessa käytettävän sementin korvikkeeksi. Betolarin mukaan sen tekoälyä hyödyntävät materiaali- ja tuotantokehitysinnovaatiot voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä raaka-ainetasolla jopa 80 prosenttia perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolarin osake aloitti vahvassa nousussa pörssissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat