Parhaat palkittiin Itä-Suomen työturvallisuuskisassa – Jalon Rakentajat petrasi eniten

Itä-Suomen työturvallisuuskisa oli tänä vuonna tuloksiltaan aiempaa kaksijakoisempi.

PK-yrityssarjan voittaneen ja eniten työturvallisuustasoaan nostaneen Jalon Rakentajien toimitusjohtaja Ville Kettunen (vas) ja vastaava työnjohtaja Jonne Juvonen. Kuva: Talonrakennusteollisuus Itä-Suomi

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailun konsernisarjan voitti NCC Suomi ja kakkoseksi tuli Rakennusliike Lapti.

Pienten ja keskisuurten rakennusyritysten sarjan voitti Jalon Rakentajat.

Kummassakin yrityssarjassa palkittiin myös parhaat perustus/runko-, sisävalmistus- ja korjausrakentamistyömaat. Konserneilla parhaan perustus/runkotyömaan palkinto jaettiin kolmelle kohteelle: Lujatalon Siilinjärven terveyskeskuksen, Rakennusliike Laptin KYS:in Uuden Sydämen ja YIT Suomen As Oy Joensuun Pankkiirin työmaille.

Paras sisävalmistustyömaa on YIT Suomen As Oy Joensuun Pyykkipoika ja paras korjausrakentamistyömaa NCC Suomen Puijonkatu 22 A-osa.

Pk-yrityksillä parhaan perustus/runkotyömaasarjan voittajaksi ylsi Rakennustyö Salmisen AWW Paja 22. Paras sisävalmistustyömaa on Rakennustoimisto Tervon urakoima Juuan koulukeskus.

Korjausrakentamistyömaiden ykköseksi tuli Rakennusliike Konttisen Kuopion Savotalon eli kaupungin pääterveysaseman sisäilmakorjausurakka.

Kisan parhaat palkittiin Kuopiossa 30.11.

Työturvallisuuden kokonaiskuva jätti parantamisen varaa

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin aluepäällikkö Kimmo Anttosen mukaan tämänvuotinen, maan tätä nykyä ainoa rakennusalan työturvallisuuskisa oli tuloksiltaan aiempaa kaksijakoisempi.

”Kärki oli ennätyksellisen korkeatasoinen, mutta heikoimpien yritysten taso tippui huolestuttavasti.
Työturvallisuuskehitys näyttää jumittuneen, kun kilpailun kokonaistulos jopa taantui hieman edellisvuosista”, Anttonen sanoo.

”Hyvän kehityksen eteen on saatava kaikki yritykset mukaan entistä tiiviimmin. Huomiota on kiinnitettävä turvallisuusjohtamiseen, koska sen taso putosi tänä vuonna. Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu on Suomessa rakennusalalla ainoa, missä tätäkin asiaa mitataan.”

Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja Arto Liukkonen vahvisti, että rakennustyömailla on sattunut liian paljon tapaturmia tänä vuonna ja erot hyvien sekä heikkojen työmaiden ja yritysten kesken ovat kasvaneet.

”Työturvallisuutta luotaavien TR-mittausten hajonta on kasvanut. Tämän vuoden kolme huonointa työmaata on ollut viime vuoden huonointakin heikompia ja jälkipäähän jääneiden yritysten turvallisuustaso on muutenkin laskenut. Niissä on muun muassa työturvallisuusjohtamisen taso pudonnut. Toisaalta kisan kärjen turvallisuustaso on ennätyskorkealla. Samanlaista polarisoitumista ilmenee kilpailun ulkopuolisillakin rakennustyömailla.”

Liukkosen mukaan työturvallisuuskilpailuun osallistuneiden Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenyritysten työmailla on tehty vajaan vuoden aikana 79 työmaatarkastusta. Niistä 19:llä on tapahtunut 22 vähintään yhden päivän sairauspoissaolon aiheuttanutta tapaturmaa. Yli viiden päivän poissaoloja on seitsemän. Siten parantamista on yhä työturvallisuudessa.

Eniten huomauttamista TR-mittauksissa tuli henkilöstön sosiaalitilojen kunnosta. Kohentamisen varaa on etenkin monilla pienemmillä työmailla. Yksittäisistä asioista puutteita löytyi muun muassa A-tikkaiden tuennassa, kertoi Liukkonen.

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piiri ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät ensi vuonnakin 2022 rakennusalan työturvallisuuskilpailun tammikuun lopusta alkaen.

TYÖTURVALLISUUSKILPAILUN 2021 KÄRKI SARJOITTAIN:

Konsernisarja
1. NCC Suomi Oy
2. Rakennusliike Lapti Oy

Paras perustus/runkotyömaa
Jaettu ykköstila:
Lujatalo Oy, Siilinjärven terveyskeskus
Rakennusliike Lapti Oy, KYS Uusi sydän
YIT Suomi Oy, As Oy Joensuun Pankkiiri

Paras sisävalmistustyömaa
YIT Suomi Oy, As Oy Joensuun Pyykkipoika

Paras korjausrakentamistyömaa
NCC Suomi Oy, Puijonkatu 22 A-osa

Pk-yritysten sarja
1. Jalon Rakentajat Oy
2. Rakennustoimisto K. Tervo Oy
3. Rakennus Hassinen Oy

Paras perustus/runkotyömaa
Rakennustyö Salminen Oy, AWW Paja 22

Paras sisävalmistustyömaa
Rakennustoimisto Tervo Oy, Juuan koulukeskus

Paras korjausrakentamistyömaa
Rakennusliike Konttinen Oy, Savotalon sisäilmakorjaukset

Eniten työturvallisuustasoaan nostanut yritys
Jalon Rakentajat Oy

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parhaat palkittiin Itä-Suomen työturvallisuuskisassa – Jalon Rakentajat petrasi eniten”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat