Kokeile kuukausi maksutta

SRV myi Kalasataman neljännen tornitalon Patrizialle 101 miljoonalla – rakentaminen alkaa tammikuussa

SRV ja kansainvälinen kiinteistönvarainhoitaja Patrizia ovat allekirjoittaneet sopimuksen vuokra-asuntoja ja päiväkotitilat sisältävän asuintornin toteuttamisesta Helsingin Kalasatamaan.

Kansainväliset sijoittajat ostavat jo isoja asunto­rakennus­hankkeitakin. Rakennusyhtiö SRV kertoi vähän ennen joulua myyneensä saksalaiselle Patrizialle 240 asunnon ja 98 metrin korkeuteen kohoavan asuintornin toteuttamisen Helsingin Kalasatamaan kauppakeskus Redin lounaiskulmaan 101 miljoonalla eurolla. Havainnekuva. KUVA: Helin & Co Architects

Sopimuksen arvo on noin 101 miljoonaa euroa.

Kalasataman neljänteen tornitaloon tulee 24 kerrosta, ja se kohoaa 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa pinta-alaa tulee yhteensä noin 10000 neliömetriä, päiväkotitilat mukaan lukien. Rakentaminen alkaa tammikuussa 2022, ja hanke valmistuu vuoden 2023 lopussa.

Asunto oy Helsingin Visioon tulee yhteensä 240 asuntoa sekä 395 neliön tilat päiväkodille. Asukkaiden yhteiskäyttötilat, joissa sijaitsevat muun muassa sauna ja kattoterassi, tulevat 21. kerrokseen.

Uusi tornitalo nousee SRV:n kehittämän Redi-kauppakeskuksen päälle, sen lounaiskulmaan, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle.

As.oy Helsingin Visio on SRV:n omakehitteinen hanke. Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka yhtiö myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV myi Kalasataman neljännen tornitalon Patrizialle 101 miljoonalla – rakentaminen alkaa tammikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat