Kokeile kuukausi maksutta

Betonin paikallavalusta tuli suosittu tosi-tv-ohjelma – Äkäslompolo-sarja on kerännyt jo kymmeniätuhansia katsojia

Rakennusyhtiön sarjassa perehdytään betoniperustusten tekoon Äkäslompolossa sijaitsevalla rivitalotyömaalla. Mallia on  haettu television reality-maailmasta.

Äkäslompolo-sarjassa seurataan Asunto Oy Kolarin Riemuliiterin perustusten tekoa kokeneiden asentajien, Tuomo-Eerik Väyrysen ja Jukka Toppilan (kuvassa), matkassa. Kuva: Perustava

Dokumenttisarjassa on yhteensä neljä jaksoa ja sen inspiraation lähteenä ovat toimineet televisiossa ja
suoratoistopalveluissa suositut tosi-tv-sarjat, kuten esimerkiksi Poliisi-tv. Sarja on julkaistu Youtube-palvelussa.

Sarjan tavoitteena on näyttää ammattilaisten tekemää työtä vaativien betonin paikallavalujen parissa. Kohdeyleisöksi toivottiin erityisesti potentiaalisia työnhakijoita ja asiakkaita.

”Dokumenttisarjassa pyrin näyttämään avoimesti mitä sokkeleiden tekeminen on ja miten ne tehdään
kestämään rakennuksen painoa ja elämää, sukupolvelta toiselle. Uskon ja toivon, että sarjan katselijat
arvostavat videoissa nähtävää huumoria ja rehellistä työnteon meininkiä. Sitä paitsi tekijämiehet ovat
kokeneita ammattilaisia, jotka jakavat oppeja sarjan eri videoissa”, sarjan käsikirjoittaja ja videoiden tuotannosta alusta loppuun vastannut  Antti Korpi sanoo. Korpi työskentelee Perustavalla markkinointiasiantuntijana.

Koko sarjalla on ollut tähän mennessä liki 45 000 katsojaa. Katsojat ovat tykästyneet erityisesti tekijöiden aitouteen ja teeskentelemättömyyteen. Kameran edessä ei kaunistella.

”Seuraavaksi on vuorossa kohde Vantaan Varistosta. Tärkeintä oli löytää päähenkilöiksi hyvät tyypit, sellaiset tekijät, jotka eivät hyydy kameran edessä ja uskaltavat olla sellaisia kuin ovat”, Perustavan markkinointipäällikkö Valtteri Karjula kertoo.

Yhtiö aikoo jatkaa työstä kertovien dokumenttien tekoa. Seuraavaksi on vuorossa Varisto-sarja,
jossa perehdytään rivitalon paaluperustusten tekoon Vantaalla. Etelä-Suomen jälkeen siirrytään Seinäjoelle ja sen jälkeen Itä-Suomeen.

”Tämä on meille myös oppimisprojekti. Huomasimme, että dokumentoinnin yhteydessä meille syntyi valtava määrä materiaalia ja näin voimme käyttää sitä monipuolisesti hyödyksemme.”

Rekrytoinnin apuna videosta on vielä vähän kokemusta.

”Dokumenttisarjaa on laajasti katsottu ja koemme sen hyödyntävän myös meidän rekrytointimarkkinointia. Suoraa yhteyttä saatuihin työhakemuksiin on hankala määrittää, mutta kommenttien perusteella sarja on herättänyt kiinnostusta myös rakennusalan ulkopuolella. Sen kuitenkin tiedämme, että työnhakijat katsovat meidän Youtubea ja tutustuvat yritykseen sitä kautta.”

Karjulan mukaan kaikki neljä jaksoa on tehty omana työnä alusta loppuun.

”On vaikea laskea tälle projektille kokonaishintaa, sillä jos olisimme ostaneet tuotannon ulkoa, pelkästään yksi kahdeksan tunnin kuvauspäivä olisi maksanut meille 600-1 000 euroa. Tähän kun lisätään vielä ympäripäivää tehdyt kuvaukset, editointi ja leikkaukset sekä muut sarjaan tarvittavat visuaaliset ilmeet, kokonaishinta olisi saattanut nousta sellaiseksi, että koko sarja olisi jäänyt tekemättä. Antin oma intohimo videotuotantoa kohtaan auttoi asiassa ja saimme täysin in-housena sarjan toteutettua.”

Edit: 26.1.2022. 14:15 Korjattu kuvateksti ja nimi.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betonin paikallavalusta tuli suosittu tosi-tv-ohjelma – Äkäslompolo-sarja on kerännyt jo kymmeniätuhansia katsojia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat