Kokeile kuukausi maksutta

TEK: Diplomi-insinöörien palkat nousivat – näin paljon DI tienaa nyt

Diplomi-insinöörin mediaanikuukausipalkka nousi viime vuonna 2,5 prosenttia edellisvuodesta, ilmenee Tekniikan akateemiset TEKin tuoreesta työmarkkinatutkimuksesta.

Kuva: Rio Gandara / HS

Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2021 lokakuussa 5225 euroa kuukaudessa ja keskiarvopalkka 5687 euroa kuukaudessa. Vuoden 2021 aikana valmistuneiden diplomi-insinöörien vastaavat palkkaluvut olivat 3720 ja 3770 euroa.

Arkkitehtien mediaanipalkka oli 4520, matemaattis-luonnontieteellisen maisteritutkinnon suorittaneiden 4770 ja tieteellisen jatkotutkinnon suorittaneiden 5520 euroa kuukaudessa. Myös näissä tutkintoryhmissä palkkakehitys oli plussan puolella. Vastaajamääriltään pienemmissä ryhmissä tuloksiin liittyy kuitenkin enemmän epävarmuutta, ja vuosittaiset heilahtelut eri suuntiin eivät ole harvinaisia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TEK: Diplomi-insinöörien palkat nousivat – näin paljon DI tienaa nyt”