Kokeile kuukausi maksutta

”Oletetut projektinjohtotehtävät eivät ole toteutuneet” – SRV irtaantuu Fennovoimasta

Irtaantuminen edellyttää vielä työ- ja elinkeinoministeriön lupaa. Sen arvioidaan toteutuvan tämän vuoden aikana.

Pyhäjoella rakennetaan jo Hanhikivi 1 -ydinvoimalan infraa sekä apu- ja tukirakennuksia. Kuva: Fennovoima

SRV allekirjoitti perjantaina RAOS Voima Oy:n kanssa sopimuksen, jolla yhtiö irtaantuu ydinvoimayhtiö Fennovoiman omistuksesta ja Hanhikivi 1 -ydinvoimalahanketta koskevista rakentamisen projektinjohtosopimuksista.

"Muiden Fennovoiman omistajien tavoin SRV ei ole suuri energiankäyttäjä tai energiayhtiö, vaan olemme lähteneet mukaan hankkeeseen nimenomaan rakentamisen liiketoiminnan näkökulmasta. Oletetut rakentamisen projektinjohtotehtävät, jotka ovat olleet omistuksen perustana, eivät ole toteutuneet. Tämän seurauksena olemme päätyneet myymään osuutemme hankkeesta", SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Oletetut projektinjohtotehtävät eivät ole toteutuneet” – SRV irtaantuu Fennovoimasta”

Viimeisimmät näkökulmat