Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannukset kääntyivät takaisin nousuun helmikuussa

Rakentamisen kustannukset kääntyivät takaisin selvään nousuun helmikuussa sen jälkeen, kun ne olivat aavistuksen laskeneet joulukuusta tammikuuhun.

Kuva: Pentti Vänskä

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannusten kokonaisindeksi kohosi tammikuusta helmikuuhun 0,6 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat kuukaudessa 1,1 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,4 prosenttia. Työpanosten hinnat pysyivät helmikuussa tammikuun tasolla. Joulukuusta tammikuuhun kokonaisindeksi ehti jo enteillä mahdollista käännettä kustannusten kovalle nousulle, kun indeksi laski tuolloin marginaaliset 0,1 prosenttia.

Kun tarkastellaan muutosta vuositasolla, niin rakennuskustannukset kipusivat helmikuussa 7,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Nousu on ollut voimakasta erityisesti materiaalien osalta, sillä tarvikepanosten kustannukset nousivat vuodessa 12,1 prosenttia. Työkustannukset kohosivat 3,3 prosenttia. Sen sijaan palveluiden hinnat pysyivät helmikuussa vuoden takaisella tasolla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset kääntyivät takaisin nousuun helmikuussa”

Viimeisimmät näkökulmat