Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Kotkan Merikeskus Vellamon kattoa koskevan miljoonariidan käsittely alkoi oikeudessa

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on tällä viikolla käynnistynyt Kotkassa sijaitsevan Merikeskus Vellamon vuotavan katon vahingonkorvauksia koskevan riidan pääkäsittely. Korvauksista kiistelevät YIT ja Kotkan kaupunki.

Merikeskus Vellamo. Kuva on vuodelta 2018, 10 vuotta rakennuksen valmistumisen jälkeen. Kuva: Joonas Salo / IS

Yle Uutisten mukaan kaupunki vaatii YIT:ltä lähes neljän miljoonan euron korvauksia, kun taas YIT vaatii Kotkan kanteen hylkäämistä. Riidassa puidaan sitä, kumman vastuulla virheiden syntyminen ja niistä aiheutuneiden vahinkojen korvaaminen on. YIT ei ole enää vuoden 2017 jälkeen tehnyt Vellamoon korjauksia.

Kaupunki on käyttänyt vuotojen syiden selvittämisessä ulkopuolisia asiantuntijoita. Kaupungin mukaan pihakannessa, räystäissä, kävelyluiskassa ja vesikatossa on korjaustarpeita ja virheellisiä rakenteita.

Vellamon katossa on ollut vuotoja miltei sen vuonna 2008 tapahtuneesta valmistumisesta lähtien. Vellamon rakensi aikoinaan Lemcon, joten Lemminkäisen yhdistyttyä YIT:hen mahdollisista vahingoista vastaa nyt YIT. Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti, professori Ilmari Lahdelma.

Merikeskus Vellamon rakennushanke pokkasi aikoinaan lukuisia palkintoja, muun muassa Vuoden 2008 Teräsrakenne -palkinnon ja Vuoden 2007 sisäkattokohde -palkinnon.

Merikeskus Vellamon kokonaispituus on 300 metriä ja korkein kohta 30 metriä maan pinnasta. Kokonaisalaltaan 14 366 neliömetrin rakennukseen on käytetty 1 960 000 kilogrammaa teräsrakenteita ja sen julkisivuun ja kattoestradiin 7 400 neliömetriä peltiverhousta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Kotkan Merikeskus Vellamon kattoa koskevan miljoonariidan käsittely alkoi oikeudessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat