Kokeile kuukausi maksutta

Isännöitsijä otti lahjuksia remonttifirmalta – Isännöintiliitto raivostui

Isännöintiliitto kannustaa urakoiden läpinäkyvään kilpailuttamiseen.

Mia Koro-Kanervan mukaan epärehelliset toimijat tahraavat kaikkien vastuullisten isännöitsijöiden mainetta.
Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin isännöitsijän ja remonttiyrittäjän, joiden välillä vallitsi vuosien ajan säännöllinen lahjontasuhde. Isännöitsijä järjesti remonttiyrittäjälle urakoita lähes kahden miljoonan euron edestä. Yrittäjä vastaavasti palkitsi isännöitsijän lahjuksilla, joita kertyi käräjäoikeuden mukaan yhteensä lähes 80 000 euroa. Lahjonta ajoittui vuosiin 2014-2018.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Isännöitsijä otti lahjuksia remonttifirmalta – Isännöintiliitto raivostui”

  1. Asunto-osakeyhtiöiden päätöksenteko on valitettavasti perusosakkaalle lähes läpinäkymätöntä. Isännöitsijän kytköksiä on liki mahdotonta osoittaa. Erityisen harmillinen on myös tilanne, jossa hallituksen puheenjohtaja vie ja isännöitsijä vikisee tai nämä kaksi raaputtavat toistensa selkää. Iso osa kansallisomaisuudestamme on usein huterissa käsissä.

Viimeisimmät näkökulmat