Kokeile kuukausi maksutta

Saloon rakennetaan 15 miljoonalla uusi poliisiasema

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen käyttöön uuden poliisiaseman Saloon, Hornin kaupunginosaan.

Rakentamisen palveluntuottajan kilpailutus pyritään käynnistämään vuoden 2022 aikana. Rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan keväällä 2023, ja uusi poliisiasema valmistuisi syksyllä 2024.

Rakennushanke sai tarvittavat leimat, kun Lounais-Suomen poliisilaitos ja Senaatti allekirjoittivat vuokrasopimuksen ja Senaatin hallitus teki investointipäätöksen maaliskuussa 2022. Lisäksi valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi vuokrasopimusta 9 kesäkuuta.

Uuteen, noin 3000 bruttoneliömetrin poliisiasemaan on tulossa kaikki nykyiset toiminnot, kuten lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta ja poliisivankila. Hankkeen investointikustannukset ovat yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. Tilojen vuokrilla katetaan investointikustannukset ja muut tiloista aiheutuvat kulut.

Tavoitteena on toteuttaa poliisitalokonseptin mukaisesti poliisitoiminnan nykytarpeita vastaavat terveelliset ja turvalliset toimitilat. Tiloista tehdään muuntojoustavat, joten tulevaisuudessa niitä voi helposti muokata poliisitoiminnan muutostarpeiden mukaan.

”Suunnittelua ohjaa Senaatti-kiinteistöjen, poliisilaitosten ja Poliisihallituksen laatima poliisitalokonsepti, josta saadaan hyvät lähtökohdat pienemmän poliisiaseman rakentamiseen. Konsepti säästää resursseja, kuten hankkeen läpimenoaikaa ja suunnittelukustannuksia. Vastaavan mallin mukaan viime keväänä valmistui uusi poliisitalo Äänekoskelle, jossa käyttäjien kokemukset ovat olleet hyviä”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Sami Bruck kertoo tiedotteessa.

Henkilöstön työtilat ovat valtion toimitilastrategian ja henkilöstön tarpeiden mukaiset, nykyaikaiset ja viihtyisät toimitilat, jotka tukevat uusien työnteon tapojen käyttöönottoa, vuorovaikutusta ja poliisitalossa tehtävää työtä. Nykyaikaiset tilat mahdollistavat uudenlaisia työskentelymuotoja. Monitilaympäristössä omiin työnteon tarpeisiin valitaan parhaiten sopiva tila esimerkiksi vetäytymistiloista, neuvotteluhuoneista tai hiljaisista tiloista.

Hankkeessa noudatetaan Senaatti-kiinteistöjen ohjeita hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä 25 prosenttia tavanomaiseen tasoon nähden. Hankkeessa pyritään käyttämään mahdollisuuksien mukaan uusiomateriaaleista tehtyjä vähähiilisiä rakennusmateriaaleja. Aurinkoenergiaa hyödynnetään asentamalla aurinkovoimala rakennuksen katolle. Lisäksi uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergia tuotetaan pääosin itse.

Nykyiset toimitilat sijaitsevat Salon virastotalossa osoitteessa Kirkkokatu 1–3. Valtiolla ei ole käyttöä Salon virastotalolle uuden poliisitalon valmistumisen jälkeen, minkä vuoksi virastotaloa valmistellaan myyntiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saloon rakennetaan 15 miljoonalla uusi poliisiasema”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat