Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannusten nousuvauhti hidastui elokuussa

Rakennuskustannukset nousivat vuoden 2022 elokuussa edelleen ripeästi, mutta nousu hidastui kuitenkin heinäkuusta.

Teräsrakenteiden hinnat ovat kohonneet noin 25 prosenttia vuodessa. Kuva on HK Scanin Rauman-tehtaalta. Kuva: Arto Rautio

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset kipusivat elokuussa 6,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Vielä heinäkuussa vuotuinen kustannusnousu oli 8,3 prosenttia. Edelliseen kuukauteen verrattuna kokonaisindeksi nousi elokuussa 0,3 prosenttia.

Aiempaan tapaan selvästi eniten rakennuskustannuksista kohosivat elokuussa tarvikepanosten hinnat. Ne nousivat 10,9 prosenttia vuoden takaisesta. Tarvikepanoksissa kustannukset nousivat eniten teräsrakenteissa (24,9 %) ja lämmöneristeissä (22,7 %). Sen sijaan puurakenteiden kustannusten lasku jatkui edelleen ja muutos edellisvuoteen verrattuna oli -7,9 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannusten nousuvauhti hidastui elokuussa”

Viimeisimmät näkökulmat