Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehti selvitti eniten työllistävät rakennusliikkeet ja erikoisurakoitsijat – ”Oma henkilöstö on helpommin ohjattavissa”

Liikevaihdoltaan suurimmat rakennusliikkeet ovat suurimpia myös työllistäjinä, kun tarkastellaan absoluuttisia henkilöstömääriä. Toisaalta erikoisurakoitsijat työllistävät suhteessa liikevaihtoonsa selvästi enemmän kuin suuret yleisrakentajat. Nämä seikat käyvät ilmi Rakennuslehden selvityksestä.

Kuva: LTU Group

Selvitys perustuu rakennusliikkeiden ja erikoisurakoitsijoiden ilmoittamiin tietoihin Suurimmat-kyselyissä. Joidenkin yritysten tietoja on nyt täydennetty lisäkyselyillä. Liikevaihdot henkeä kohden on laskettu Rakennuslehdessä.

Taulukon yhtiöiden kokonaistyövoima kasvoi vuodesta 2016 vuoteen 2021 reilulla neljäsosalla yli 26000:een. Samalla kokonaisliikevaihto kohosi vielä enemmän eli 44,7 prosenttia 12,2 miljardiin euroon. Niinpä myös työntekijää kohti lasketun liikevaihdon mediaani kasvoi 13,5 prosenttia reiluun 455000 euroon. Kääntäen tämä tarkoittaa, että viime vuonna keskimäärin 2,2 hengen työpanos toi kullekin yhtiölle miljoona euroa liikevaihtoa. Vuonna 2016 tämä suhdeluku oli 2,5.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslehti selvitti eniten työllistävät rakennusliikkeet ja erikoisurakoitsijat – ”Oma henkilöstö on helpommin ohjattavissa””

Viimeisimmät näkökulmat