Kokeile kuukausi maksutta

Sompasaareen tulossa arkkitehtonisesti kunnianhimoinen puukortteli

Mangrove-yhtiön kilpailutyön pohjalta toteutettava asuinalue saa energiaa maalämmöstä ja pyrkii mahdollisimman pieniin hiilidioksidipäästöihin.

Sompasaaren eteläkärkeen on tulossa kunnianhimoista puuarkkitehtuuria. Havainnekuvassa on Lundén Architecture Companyn suunnittelema puukerrostalo, joka oli osa Verkkosaaren puuverso -kilpailutyötä. Kuva: Lundén Architecture Company

Helsingin Sompasaaren eteläkärkeen on tulossa vähähiilinen ja arkkitehtuuriltaan kunnianhimoinen puutalokortteli. Nihdin saareen sijoittuvan kokonaisuuden toteuttaa rakennusyhtiö Mangrove yhdessä useiden suunnittelutoimistojen kanssa.

Mangrove ja Lundén Architecture Oy sijoittuivat Verkkosaaren puuverso -ehdotuksellaan kolmanneksi Helsingin kaupungin vuosina 2020–2021 järjestämässä kilpailussa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sompasaareen tulossa arkkitehtonisesti kunnianhimoinen puukortteli”

  1. Osaisiko joku kertoa, miten hyvä energiatehokkuus voi perustua jutussa mainitusti puurakentamiseen, kun puurakenteillehan sallitaan rakentamismääräyksissä huonompi energiatehokkuus kuin muista materiaaleista tehdyille rakennuksille?

Viimeisimmät näkökulmat