Kokeile kuukausi maksutta

Arkkitehtuuri ja talojen värikäs ilme toivat Hurraa-palkinnon

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi Hurraa-palkinnon kahdelle värikkäälle uudiskorttelille.

Ilmakuva Kirstinharjun korttelista. Kuva: Zentuvo Finland

Uudet korttelit rakennettiin paikalta purettujen 1970-lukulaisten kerrostalojen tilalle. Ne ovat Espoon uusimmat väripilkut, sillä erikorkuiset harjakattoiset asuinkerrostalot ilahduttavat erityisesti rohkeilla väreillään ja siten lähialueesta erottuvalla ilmeellään.

Syksyllä 2022 valmistuneita uudiskortteleita alettiin työstää lähes 11 vuotta sitten, kun Suvelan Onni –nimeä kantanut kaavahanke käynnistyi Espoon kaupungin ja Espoon Asuntojen yhteistyönä. Kaavamuutos vahvistui syksyllä 2017, ja Kirstinharjuun 1970-luvun alussa rakennettu neljän kerrostalon vuokrakortteli purettiin vaiheittain.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtuuri ja talojen värikäs ilme toivat Hurraa-palkinnon”

Viimeisimmät näkökulmat