Kokeile kuukausi maksutta

”Meillä oli käytössämme niin sanotusti best of breed” – kaikki sallitut keinot olivat käytössä, kun normaalisti kolme vuotta kestävä terminaaliurakka vietiin maaliin kuukausissa

Inkoon kelluva lng-terminaali valmistui kolmessa kuukaudessa töiden aloittamisesta ja reilussa kahdeksassa kuukaudessa siitä, kun hankinnasta kerrottiin julkisuuteen. Normaalisti hanke veisi kahdesta kolmeen vuotta.

Inkoon Joddbölessä sijaitsee joukko harmaita, pellillä vuorattuja rakennuksia. Ne valmistuivat vuonna 2019, kun Inkoosta Viron Paldiskiin vedettiin Balticconnector-kaasuputki, joka yhdistää Suomen ja Viron kaasuverkot.

Viime vuoden elokuun ja joulukuun välillä putkea rakennettiin 2,2 kilometriä lisää. Uusi osuus yhdistää Balticconnectorin kompressoriiaseman venttiiliaseman vuoden viimeisinä päivinä Fortumin entiseen hiilisatamaan saapuneeseen Exemplar-terminaalialukseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Meillä oli käytössämme niin sanotusti best of breed” – kaikki sallitut keinot olivat käytössä, kun normaalisti kolme vuotta kestävä terminaaliurakka vietiin maaliin kuukausissa”

Viimeisimmät näkökulmat