Kokeile kuukausi maksutta

Kerrostaloja tehdään puusta entistä enemmän

Puutuoteteollisuus esittää tulevaan hallitusohjelmaan teollisen ja vähähiilisen rakentamisen strategista tuottavuusohjelmaa.

Arktan työmaalla Vantaan Kuusikossa kerrostalorakentaminen tehdään sääsuojan alla vesikattovaiheeseen asti. Kuva: Petri Kivinen

Puurakentamisen tilastot vuodelta 2022 osoittavat puun markkinaosuuden nousseen kerrostalorakentamisessa. Puutuoteteollisuus julkaisi ensimmäisen teollisen puurakentamisen toimialaraportin ja esittää tuottavuusohjelman käynnistämistä koko rakennussektorille.

Foreconin Puutuoteteollisuudelle laatiman katsauksen mukaan aloitettujen puukerrostalojen määrä vuonna 2022 kasvoi 7 prosenttia, kun vastaavana aikana kaikkien kerrostaloaloitusten määrä laski 20 prosenttia. Puukerrostalolupien määrä kasvoi merkittävästi viimeisen kvartaalin aikana. Kaikkiaan puukerrostalojen markkinaosuus aloituksissa nousi 5,3 prosenttiin vuonna 2022, edellisenä vuonna vastaava määrä oli 4,4 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Kerrostaloja tehdään puusta entistä enemmän”

  1. Hienoa, että kaikkien kolmen runkomateriaalin edustajat ovat yksimielisiä siitä, että seuraavaan hallitusohjelmaan tarvitaan vähähiilisen rakentamisen kehittämisohjelma! Ehkäpä sellainen tällä tavalla jopa saadaan sinne.

  2. Korjaus. Kirjoitin vahingossa 20 vuotta, mutta lipsahdus vain korostaa sitä, kuinka järjetöntä noinkin pitkäaikainen, yksipuolinen edistämistyö on. Se voi passivoida odottamaan aina vaan uusia tukipaketteja ja helpotuksia.

  3. Harvoin siitä on tainnut onnea ja auvoa seurata, jos rakentamisessa on lähdetty liikkeelle materiaali edellä, olipa se sitten mikä tahansa. Tämän ovat useimmat huomanneet, mutta eivät vielä aivan kaikki.

Viimeisimmät näkökulmat