Nämä toimitusjohtajat ylsivät miljoonatienesteihin viime vuonna

Rakennusalan julkisten osakeyhtiöiden toimitusjohtajilleen maksamien palkkojen ja palkkioiden kokonaissumma kasvoi viime vuonna 6,6 prosenttia edellisvuodesta. Lukemaa ei voi tulkita suoraan johtajien keskimääräiseksi ansioiden kehitysvauhdiksi, sillä molempina vertailuvuosina tapahtui toimitusjohtajien vaihdoksia, mikä aiheutti ylimääräisiä kuluja yrityksille.

Jukka Hienosen motivaatio loppui SRV:ssä

SRV:n eroava toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo, että 7,5 vuotta SRV:ssä, josta kolme vuotta hallituksessa, pani hänet syksyllä miettimään riittääkö intoa enää jatkaa.  ”En ollut enää tyytyväinen omaan kykyyni uusiutua. Silloin ei pidä tehdä itselleen suojaista pesää, vaan avata itse ovia tuuletukselle.” Vielä keväällä hän oli ollut optimisti Venäjän kehityksen suhteen, mutta syksy karisti sen.

SRV:n Kalasatama-hankkeen sijoittajaryhmä koostuu kotimaisista instituutioista

SRV, Ilmarinen ja OP-Pohjola-ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt sekä ryhmän hallinnoima kiinteistörahasto ovat neuvotelleet sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta REDI-kauppakeskuksen ja -pysäköintilaitoksen toteuttamiseksi Helsingin Kalasatamaan. Sopimuksen allekirjoittaminen on ehdollinen ulkopuoliselle lainarahoitukselle, jonka ehdoista SRV käy paraikaa neuvotteluja pankkiryhmittymän kanssa.

SRV:n tilauskanta kohosi ennätystasolle – myyntiriski pieni

SRV:n liikevaihto ja tulos heikkenivät kuluvan vuoden toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajasta. Vertailujakson lukuja kuitenkin pönkitti kertaluonteisesti Okhta Mall -kauppakeskushankkeen 55 prosentin osuuden myynti. Konsernin tilauskanta ylitti nyt ensimmäisen kerran yhtiön historiassa miljardin euron rajan. Toimitusjohtaja Jukka Hienosen mukaan tilauskannan myyntiriski on myös pieni, sillä 83 prosenttia tilauskannasta on etukäteen myyty loppuasiakkaalle.