Palotarkastajan virka, palotarkastaja-asiantuntija rakenteellisen paloturvallisuuden tiimiin

Päivämäärät Julkaistu 2.12.2019 Hae viimeistään 16.12.2019

Tahdotko olla mukana suunnittelemassa turvallista Helsinkiä? Haemme palotarkastajan virkaan palotarkastaja-asiantuntijaa rakenteellisen paloturvallisuuden tiimimme.

Rakenteellisen paloturvallisuuden tiimin jäsenet pääsevät osallistumaan pääkaupungin kaikkiin merkittäviin rakennushankkeisiin. Keskeisimpiä työtehtäviä ovat suunnittelijoiden ohjaus ja neuvonta, paloteknisten suunnitelmien kommentointi sekä rakennushankkeen aikaiset palotarkastukset.

Suunnittelijoiden neuvontaryhmässä toimit itsenäisenä asiantuntijana, mutta saat tiimin tiiviin tuen sekä todellisen näköalapaikan rakenteellisen paloturvallisuuden uusiin tuuliin. Sinulla on mahdollisuus päästä konkreettisesti vaikuttamaan siihen, miten turvallisuus huomioidaan kaupungissa niin yksittäisten rakennushankkeiden kuin esimerkiksi kaavoituksenkin osalta. Tiimin jäsenet osallistuvat myös säädösten ja ohjeiden kehittämiseen, joten tehtävässä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan myös kansallisella tasolla.

Työtehtävissä on myös mahdollista erikoistua; tällä hetkellä tiimissä toimii esimerkiksi maanalaisiin tiloihin ja korkeisiin rakennuksiin erikoistuneita tarkastajia.

Tehtävässä pääset kasvattamaan osaamistasi monipuolisesti myös laajan yhteistyöverkoston kautta. Pelastuslaitoksen sisällä pääset tutustumaan monipuoliseen ammattilaisten joukkoon. Turvaat osaltasi omaa pelastustoimintaamme sekä tuet muuta palotarkastajien valvontatyötä. Keskeisiä ulkoisia yhteistyökumppaneita ovat rakennusvalvonta, kaavoittaja sekä muut viranomaiset, suunnittelijat ja urakoitsijat.

Helsingin kaupunki on vakaa ja luotettava työnantaja. Käytössämme ovat Helsingin kaupungin henkilöstöedut ja työssä on liukuvan työajan lisäksi etätyömahdollisuus.

Kelpoisuusehdot
Soveltuva korkeakoulututkinto. Hyvät edellytykset tehtävässä menestymiseen antaa rakenteellinen tai muu teknisen alan tutkinto (esimerkiksi rakennusinsinööri, pelastusalan päällystötutkinto, tai muu rakenteellisen tai teknisen alan soveltuva korkeakoulututkinto). Edellytämme erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä vähintään tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Eduksi luemme
Muu kielitaito katsotaan eduksi. Tehtävien hoito edellyttää monipuolisia tietoteknisiä perusvalmiuksia. Menestyäkseni tehtävässä tarvitset omatoimisuutta ja hyviä oman työkorin hallintataitoja. Hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot ovat ehdottomia tehtävän hoitamiseksi. Lisäksi sinulta odotamme hyviä kokonaisuuksien hahmottamistaitoja ja kykyä tulkita ja soveltaa rakentamiseen liittyviä määräyksiä, asetuksia ja ohjeita. Eduksi luetaan työkokemus rakenteelliseen paloturvallisuuteen liittyvissä suunnittelu- ohjaus- tai valvontatehtävissä. Työ on liikkuvaa, joten vähintään B-luokan ajokortti katsotaan eduksi.

Virkavalinta on ehdollinen kunnes valittu on toimittanut työterveyshuollon lausunnon edellytyksistä hoitaa työtehtävää. Lisäksi valittavista teetetään suppea turvallisuusselvitys ja edellytetään Helsingin kaupungin henkilöstön päihdeohjelman mukaista huumausainetestausta.

Hakemukset toivotaan ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Työavaimella PEL-02-2-19 pääsee suoraan hakemukseen.

Hakemuksen voi lähettää myös osoitteella Helsingin kaupungin pelastuslaitos / Kirjaamo, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen merkintä ”Palotarkastajahaku syksy 2019”. Kirjaamoon lähetettyjen hakemuksien tulee olla perillä viimeistään 16.12. klo 16.00. Hakemusasiakirjoja ei palauteta.

Sopimusala: TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa: Palopäällikkö Anja Aatsinki (09 310 30103, anja.aatsinki@hel.fi) ja johtava palotarkastaja Esko Rantanen (09 310 31232, esko.rantanen@hel.fi)

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi