Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuttamisen kustannusasiantuntija

Newsec
Sijainti Helsinki
Päivämäärät Julkaistu 8.3.2023 Hae viimeistään 3.4.2023

Hei rakentaja! Miltä sinusta tuntuisi työskennellä maamme parhaassa kiinteistöjohtamisen yrityksessä? Tämä on sinulle tilaisuus siirtyä uusien mahdollisuuksien äärelle kiinteistöliiketoiminnan pariin – yritykseen, jossa työelämäkokemuksesi on mielekäs!

Haemme rakennuttamisen ja energiapalveluiden yksikköömme rakennuttamisen kustannusasiantuntijaa.

Rakennuttamisen kustannusasiantuntijana laadit kustannusarvioita ja arvioit budjettihintoja asiakkaidemme toimitilakiinteistöjen vuokralaismuutoshankkeita varten itsenäisesti tai yhteistyössä kyseisen asiakkuuden projektipäällikön kanssa. Laatimalla kustannusarvioita tuet vuokrauksemme toimintaa vuokrausneuvotteluissa niin nykyisten kuin uusienkin vuokralaisten kanssa.

Tehtävänäsi on arvioida hankkeiden kokonaiskustannukset. Kustannusarviot pitävät sisällään niin rakennustekniset kuin taloteknisetkin kustannukset, rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun kustannukset sekä hankkeiden vaatimat riskivaraukset. Kustannusarvion liitteeksi laadit hankkeelle alustavan hankeaikataulun, jonka laatimiseen voit saada tarvittaessa apua sparrailemalla projektipäälliköidemme kanssa.

Vuokralaismuutokset vaihtelevat pienien liiketilojen päivityksistä suurempiin kokonaisvaltaisiin toimistosaneerauksiin. Välillä laskenta on tarkempaa ja aikaavievempää, mutta monesti kustannusarviot annetaan vähäisemmillä lähtötiedoilla nopeasti esimerkiksi neliöhintoihin perustuen. Osa työstä voi liittyä myös PTS-korjaushankkeiden kustannusten arviointiin.

Tehtävä on uusi ja pääsetkin vaikuttamaan siihen, millaiseksi käytännön tekeminen muodostuu. Tehtävään kuuluu rakennuttamisen kustannuslaskennan kehittäminen pitäen sisällään esimerkiksi hinnoittelumallien luomista ja hankkeiden jälkilaskentatiedon keräämistä sekä jatkohyödyntämistä tulevissa kustannusarvioiden laadinnoissa. Tarvittaessa kartoitat kustannuslaskentaa tarvittavia työkaluja ja kehität nykyisten työkalujen käyttöä.

Arkesi kanssamme

Tässä tehtävässä työpäiväsi ovat sisällöltään vaihtelevia ja välillä edellytetään venymistä tiukkoihinkin aikatauluihin. Pystytkin kuitenkin itse vaikuttamaan paljon siihen millaiseksi työpäiväsi ja -rytmisi muodostuvat. Roolissasi pääset tutustumaan useisiin eri asiakkuuksiimme ja työskentelet tiiviissä yhteistyössä toimitilavuokraajiemme sekä rakennuttamisen projektipäälliköiden ja -insinöörien kanssa. Tehtävässä raportoit suoraan rakennuttamisen ja energiapalveluiden johtajalle.

Kustannusarvioiden laatiminen edellyttää käyntejä asiakkaidemme kiinteistöissä ja vuokrattavissa tiloissa, mutta muuten töitä voi tehdä joustavasti konttorillamme tai etänä. Hankkeet ovat tyypillisesti kooltaan 100 000 – 1 M €. Kustannusarvioita sinulla on laadittavana samanaikaisesti useita. Hankkeemme keskittyvät pääosin pääkaupunkiseudun ympäristöön, mutta joitain kohdekäyntejä saattaa toki olla muuallakin.

Tämän sinulle lupaamme

  • Meillä oikeasti viihdytään. Me välitämme työntekijöidemme hyvinvoinnista sekä arjen sujuvuudesta. Tästä kertoo esimerkiksi toinen perättäinen Great Place To Work:n 2. sija suurten organisaatioiden joukossa. Olemme vahvasti arvojohdettu yritys – arvoihimme voit tutustua täällä.
  • Saat ympärillesi monipuolisen osaajien joukon ja kiinteistöalan rautaisimmat ammattilaiset. Pääset osaksi rakennuttamisen ja energiapalveluiden yksikköämme, joka muodostuu 28 ammattilaisesta, joilla on taustaa ja osaamista rakentamisen eri osa-alueilta. Vaikka työsi itsenäistä, tukea onkin aina saatavilla ja sitä mieluusti myös annetaan.
  • Pohjoismaiden ja Suomen suurimpana toimijana meillä on mahdollisuus tarjota sinulle myös vaihtoehtoisia urapolkuja kiinteistöalalla. Tämä voikin olla vasta ensiaskeleesi meillä.
  • Olemme tinkimättömiä tekemämme työn laadun suhteen, mutta meillä ei tarvitse jännittää tai puristaa mailasta. Hommia paiskimme tosissaan mutta emme koskaan liian vakavasti.
  • Koska haluamme kehittyä, haluamme sinunkin kehittyvän. Meille on tärkeää panostaa henkilöstömme osaamiseen ja kouluttamiseen. Onhan tekemisemme pitkäjänteistä ja pikavoittoja karsastavaa.

Näitä tarvitset, jotta pärjäät roolissasi

Rakennuttamisen kustannusasiantuntijana työskentely edellyttää sinulta hyvää ymmärrystä ja aiempaa kokemusta korjausrakentamisesta. Olet aiemmin työskennellyt tehtävissä, joissa sinulla on ollut vastuullasi jonkinlaista kustannuslaskentaa joko rakennuttamisen tai urakoinnin puolella.

Tehtävässä menestyminen edellyttää luonnollisesti tarkkuutta. Pärjätäksesi tehtävässä sinun on pystyttävä työskentelemään epävarmuustekijöiden kanssa ja tekemään ehdotuksia ja oletuksia kustannusarvioiden tueksi, sillä kustannuslaskennan lähtötiedot voivat olla vaihtelevan tasoisia. Välillä vaaditaan nopeampaakin reagointia, jotta voimme tukea vuokraajiamme vuokrasopimusneuvotteluiden edistämiseksi. Suunnittelemalla ajankäyttöäsi ja hallitsemalla kalenteriasi tämä kyllä kuitenkin onnistuu! Toivomme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta, joka voi olla esimerkiksi rakennusmestari, insinööri tai diplomi-insinööri.

Mikä kuitenkin on meille tärkeintä – etsimme ennen kaikkea kuitenkin porukkaamme sopivaa tyyppiä!

Miltäs tämä kuulostaa? Laita ihmeessä hakemusta sisään ja kerro hieman itsestäsi!

Mikäli sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, rakennuttamis- ja energiapalveluiden johtaja Pauli Autio juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Paulin tavoitat puhelimitse numerosta 050 440 0802. Voit myös laittaa sähköpostia pauli.autio@newsec.fi

Tähän tehtävään voit hakea täältä > löytyvän hakulomakkeen kautta 3.4.2023 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odota viimeiseen päivään.

Ilmoitathan hakemuksesi yhteydessä myös palkkapyyntösi.

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat