Kokeile kuukausi maksutta

Pitkäjänteisen tuotekehityksen tuloksena syntynyt Kolmossementti on Finnsementin vähähiilisin ja myös nopeimmin myyntiään lisäävä sementtilaatu.

Ensimmäisen tuotantovuotensa aikana Kolmossementti on kerännyt kiittäviä asiakaskokemuksia, joissa korostuvat tekniset ominaisuudet ja ympäristöystävällisyys. Tuotantojohtaja Mika Sarkasuo Rudukselta uskoo Kolmossementin olevan tulevaisuuden juttu.

Rudus otti Kolmossementin käyttöön heti sen markkinoille tulon jälkeen. Korkean 52,5-lujuusluokan masuunikuonasementtinä se soveltuu kaikkeen betonirakentamiseen. Ruduksellakin se on monipuolisesti käytössä sekä talonrakentamisessa että infrakohteissa.

– Kolmossementin betonitekniset ominaisuudet ja lujuustasot ovat niin hyvät, että epäluulot näitä ekosementtejä kohtaan voi täysin heittää romukoppaan, Sarkasuo kertoo.

Yhteistyöllä kohti hiilineutraaliutta

Ruduksen toimintamallissa vähähiilisyys ja ympäristöystävällisyys ovat olleet arkipäivää jo kymmeniä vuosia. Finnsementti ja Rudus tekevät myös jatkuvasti tiivistä yhteistyötä ja kehittävät aktiivisesti uusia tuotteita ja toimintamalleja vähähiilisemmän rakentamisen eteen.

– Meille Ruduksessa hiilijalanjäljen vähentäminen on itsestään selvä asia, ja teemme sitä kaikin mahdollisin käytössämme olevin keinoin, Sarkasuo sanoo.

Kolmossementti nousemassa pääosaan

Sarkasuo johtaa Ruduksen Etelä-Suomen tuotantoa. Näissä kohteissa Kolmossementtiä käytetään rinnan muiden sementtilaatujen kanssa.

– Meille tavoite on kirkas. Hiilineutraalia rakentamista kohti mennään. Heitänkin pallon tilaajapuolelle, sillä sielläkin pitää uskaltaa ottaa rakennusteollisuudessa tavoitteeksi asetettu ekoloikka. Näissä talkoissa pitää kaikkien olla mukana, hän sanoo.

Kolmossementti on tällä hetkellä Finnsementin nopeimmin myyntiään kasvattava sementti. Yhtiön pitkäjänteisen tuotekehitystyön tavoitteena on ollut paitsi sementin myös koko rakennusketjun päästöjen vähentäminen. Finnsementin toimitusjohtaja Reijo Kostiainen iloitsee siitä, että vähäpäästöinen sementti on lyömässä itseään läpi.

– Kolmossementin vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Siksi uskallan sanoa, että vähähiiliset sementit ovat tekemässä läpimurron, hän kertoo.

Myös Sarkasuo näkee kentällä, että vähähiilinen Kolmossementti valtaa alaa. Hän vakuuttaa, että se ansaitsee paikkansa käytetyimpien sementtilaatujen joukossa.

– Kolmossementti ja vähähiilinen sementti on tulevaisuuden juttu, sillä luonto on meidän kaikkien yhteinen asia, Sarkasuo muistuttaa.

Lue lisää finnsementti.fi/kolmossementti

Viimeisimmät näkökulmat