Granlund on mukana jättihanke Triplassa LVIAS- ja telesuunnittelijana, energiakonsulttina sekä Big Room -koordinaattorina.
Granlund tarvitsee osaajia Triplan kaltaisten jättihankkeiden lisäksi aivan kaiken kokoluokan hankkeisiin.

Granlund on mukana jättihanke Triplassa LVIAS- ja telesuunnittelijana, energiakonsulttina sekä Big Room -koordinaattorina.

Granlund-konsernilla on takana vahva vuosi. Megahankkeiden osuus tilauskannasta oli suurempi kuin koskaan yhtiön historiassa. Merkittävimmät projektit olivat vaativia sairaala-, infra- ja liikerakennushankkeita.

Yksi Granlundin megahankkeista on Pasilaan nouseva, kolmen korttelin kokoinen Tripla. Siinä tulee toimimaan kauppakeskus, hotelli, uusi Pasilan asema joukkoliikennekeskuksineen, toimistoja ja asuntoja. Granlund on mukana Triplassa energiakonsulttina, Big Room -koordinaattorina sekä LVIAS- ja telesuunnittelijana.

Jättihanke vaatii tekijöiltään erityisosaamista, tiukkaa projektinhallintaa ja ripeää reagoimista muuttuviin tilanteisiin. Triplan rakennuttaja YIT odottaa suunnittelijoilta kokemusta vastaavanlaisista hankkeista.

”Suuressa ja monimuotoisessa hankkeessa tarvitaan parasta erityisosaamista, onpa kyse sitten energiakonsultoinnista tai sähkösuunnittelusta”, kiteyttää Triplan suunnittelun ja rakennuttamisen johtaja Jarkko Pakkala YIT:ltä.

Sähkösuunnittelussa riittää ratkottavaa

Triplan sähkösuunnittelun suurimpana haasteena on tekniikan yhteensovittaminen. Pasilan uusi asema on osa kauppakeskusta, jonka päälle rakennetaan kaksi toimistotaloa.

”Asema koostuu kolmesta eri kiinteistöstä, joista jokaiselle suunnitellaan omat sähköjärjestelmät, kun taas tele- ja turvajärjestelmät ovat yhteiset”, kertoo Granlundin sähkösuunnittelun projektipäällikkö Pekka Tiitto.

Kokonaisuus onkin poikkeuksellisen mutkikas, ja yleensä talotekniikassa käytettyjä suoria pystykuiluja voidaan hyödyntää vain osittain. Tämä aiheuttaa ylimääräisiä putki- ja kaapeliasennuksia, jotka vaativat jokaisessa kerroksessa lisätilaa.

Energia- ja ympäristöasiat useasta näkökulmasta

Triplan suunnittelua ohjaavat ympäristösertifikaatit ja eri sopimusosapuolten vaatimukset. Taloteknisten suunnittelijoiden rinnalla Triplan teknisiä ratkaisuja ohjaavat energia-asiantuntijat.

”Kauppakeskus rakennetaan lähes nollaenergiatasoon, ja LEED-ympäristöluokituksessa tavoitteena on platina”, kertoo Granlund Consultingin johtava energia-asiantuntija Ulla Nykter.

Big Room -työskentely on suurhankkeessa tärkeä suunnittelunohjauksen muoto. Erityisen tärkeää se on YIT:n Jarkko Pakkalan mukaan ollut monimutkaisimmissa kokonaisuuksissa, kuten 250 vuokralaisen kauppakeskuksessa.

”Joka keskiviikko pidettävä Big Room on raskas suunnittelupäivä, mutta se on vähentänyt muita palavereita, jotka vievät isossa hankkeessa helposti kaiken ajan. Uskon Big Roomin parantaneen myös työtehoa”, Pakkala kertoo.

Osaajille paljon töitä jatkossakin

Granlund-konsernin kiivas kasvutahti jatkui vuonna 2017. Granlund on talotekniikassa edelleen markkinajohtaja ja suurten rakennushankkeiden osuus tilauskannasta on suurempi kuin koskaan yhtiön historiassa.

Konsernin liikevaihto kasvoi 15,4 prosenttia 71 miljoonaan euroon. Liikevoittoa viime vuodelta kertyi 8,3 miljoonaa euroa. Jokainen granlundilainen on mukana tulospalkkiojärjestelmässä, ja palkkioita maksetaan yhteensä 4,1 miljoonaa euroa.

”Asiantuntijat tekevät Granlundin ja haluamme vuosittain palkita koko jengimme hienosta tuloksesta”, kertoo hyvän johtamiskulttuurin ylläpitämisestä palkittu toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Vaikka konserni työllistää tällä hetkellä jo yli 800 asiantuntijaa, uusille osaajille riittää edelleen töitä. Työntekijöiden viihtyminen on keskeinen osa Granlundin yrityskulttuuria. Jopa 95 prosenttia granlundilaisista kertoo henkilöstökyselyssä olevansa tyytyväisiä työpaikkaansa.

Tällä hetkellä Granlundilla on käynnissä suuri rekrytointikampanja . Osaajia kaivataan Triplan kaltaisten jättihankkeiden lisäksi aivan kaiken kokoluokan hankkeisiin. Suunnittelijoiden ja konsulttien lisäksi osaajia tarvitaan myös esimerkiksi ohjelmistokehityksen tehtäviin, valvojiksi, projektipäälliköiksi, asiantuntijoiksi erilaisiin tehtäviin ja osastojen johtoon. Lue lisää avoinna olevista työpaikoista osoitteessa www.Granlund.fi/ura .

Kuva: Auvo Takkinen / YIT

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi