Routa on vahva vääntäjä. Luotettava eriste oikein asennettuna vastaa vääntöön: Finnfoam on varma valinta teiden, piha-alueiden ja rakennusten routasuojaukseen.

Routa ilmiönä on yksinkertainen ja rakentajille tuttu: vesi jäätyy ja maakerroksen tilavuus kasvaa.

Routasuojaus on rakentamisen perustavaa laatua oleva työvaihe, mutta piha- ja tiealueiden osalta voi käydä niin, että asia jää vähemmälle huomiolle.

– Näin saattaa tapahtua, kun harhaudutaan ajattelemaan, että ollaan niin sanotusti rakentamassa vain jotain pienempää. Pahimmillaan routiminen voi aiheuttaa sen, että käsissä on lopulta jatkuva korjauskohde.

– Routaeristyksen suunnittelussa ja toteutuksessa ei kannata säästää, kun haluaa pitkällä tähtäimellä taloudellisesti kestävän ratkaisun, muistuttaa rakennusinsinööri Diana Ponkkala konsultointi- ja suunnitteluyritys Rambollista.

Piha-aleen ja rakennusten routasuojauksessa oikein valitut Finnfoam-levyt soveltuvat käytännössä kaikkiin kohteisiin: terassit, pihamuurit, -laatoitukset sekä liikennöidyt tiet ja pysäköintialueet.

– Routasuojauksen suunnittelussa on oleellista ottaa huomioon maaperän laatu sekä maanpinnan muodot. Erilaiset maa-ainekset routivat eri tavalla. Aina on tärkeää saada vesi kulkeutumaan poispäin rakenteista, Ponkkala korostaa.

Finnfoam kestää aikaa ja märkää

TOAS Routimattomuuden varmistaminen vaatii juuri oikeanlaisen eristeen, jonka tärkein ominaisuus on luotettavuus. Routa- ja lattiaeristeenä Finnfoam kestää erinomaisesti kosteutta, jäätymistä ja kuormitusta.  Finnfoam-eristeiden ominaisuudet eivät heikkene ajan kuluessa.

Finnfoamin solurakenne ei päästä sisäänsä puunjuuria, vettä eikä sen mukana kulkeutuvaa maa-ainesta. Finnfoam-routaeriste ei tarvitse toimiakseen suojamuoveja eikä kuivatusjärjestelmiä.

– Finnfoam tarjoaa useita vaihtoehtoja ja useisiin eri rakennuskohteisiin. Levyjen erilaiset profiilit, keveys sekä helppo työstettävyys säästävät aikaa ja takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen, joka kestää vuosikymmeniä, sanoo Finnfoamin kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma.

Anturamuotilla kestävä selkänoja pihamuurille

TOAS Esimerkkinä voi nostaa esiin Finnfoamin anturamuotin, joka pitää pihan muurirakenteet suorana.

Anturamuottilevyt ovat valmiiksi erikoismuotoon ajettuja levyjä, joissa on valmiit taittokohdat muotin pystysivuille. Pystysivut on helppoa taittaa irti levystä työmaalla. Anturamuotin pystyseinät kiinnitetään pohjalevyn uraan niin, että ne sitovat samalla kaksi pohjalevyä toisiinsa.

Erittäin luja Finnfoam kestää hyvin anturan alla.
– Kustannustehokasta, kestävää ja nopeaa. Eri kohteisiin on kehitetty parhaiten soveltuvia Finnfoam-tuotteita, jotka voidaan toimittaa työmaalle suunnitelman mukaan mitoitettuna. Hävikki jää lähes olemattomaksi, aikaa säästyy ja lopputulos on kestävä, tiivistää Erävuoma.

Sama tuote toimii isomassa mittakaavassa aivan samoin periaattein. Finnfoamin tuotteilla eristeen asentaminen ei ole erillinen työvaihe, vaan antura ja pilarimuottien ansiosta anturoiden tekeminen sekä eristäminen käyvät nopeasti eikä valun jälkeen jää purkutöitä.

Liikennöidyllä piha-alueella on tärkeää valita oikean puristuslujuuden omaava tuote oikeaan paikkaan. Esimerkiksi omakotitalon piha-alueella riittää F-200 – F-300 lujuusluokan eriste, kun vastaavasti rekkaterminaalin piha-alueelle tai anturan alla tarvitaan monesti jo F-400 lujuusluokan eristeet.

Asennusohjeet ja tarkat tiedot oikean tuotteen valitsemiseen löytyvät osoitteesta www.finnfoam.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi