Kokeile kuukausi maksutta

Lattialämmityksen ohjaukseen langaton säätöjärjestelmä

Uponor CoSy Radio on lattialämmitysjärjestelmän huonelämpötilansäätöön tarkoitettu järjestelmä.

Uponor CoSy Radio on lattialämmitysjärjestelmän huonelämpötilansäätöön tarkoitettu järjestelmä.

Järjestelmän pääosat ovat huonetermostaatit ja keskusyksikkö. Signaalien siirto termostaateista keskusyksikköön tapahtuu radiosignaalien avulla.

”Koska termostaatteihin ei tarvitse vetää johtoja, asennus on nopeaa ja helppoa sekä uudisrakentamisessa että korjausrakentamisessa. Mikäli rakentaminen tapahtuu vaiheittain, uusia termostaatteja on helppo asentaa rakentamisen edetessä”, kertoo Jarmo Mäenpää Uponorin Lämmitys- ja käyttövesiyksiköstä.

Perinteinen termostaatti on vaatinut sähköasennuksen jakotukille, mutta nyt se onnistuu ilman sähköasentajaakin. Huonetermostaatti asennetaan huoneeseen, jota halutaan ohjata. Tieto huoneen lämpötilasta lähetetään radiosignaaleilla keskusyksikköön. Jos huoneen lämpötila on liian matala, keskusyksikkö avaa vastaavan ulostulon toimilaitteen. Jos huonetermostaatin signaalin lähetys lakkaa esimerkiksi pariston tyhjennyttyä, tapahtuu hälytys.

Paristokäyttöinen huonetermostaatti on helppo siirtää, jolloin se ei häiritse esimerkiksi sisustettaessa huonetta uudelleen. Sama huonetermostaatti voi lähettää signaaleja useaan keskusyksikköön ja siten ohjata useita piirejä isossa huoneessa tai eri jakotukkeihin liitettyjä piirejä.

Keskusyksikössä on ohjauspaneeli, jonka avulla rekisteröidään huonetermostaatit ja valvotaan toimintoja. Keskusyksikkö asennetaan lattialämmitysjakotukin yhteyteen ja kytketään mukana seuraavalla pistokkeella pistorasiaan.

Huonetermostaatteja on kahta mallia. Perinteisellä termostaatilla lämpötilan säätö tehdään isolla säätörenkaalla, jossa on koholla olevat merkinnät. Julkisten tilojen termostaatissa etupinta on täysin sileä ja säätimet ovat piilossa. Kaikki säädöt tehdään termostaatin sisältä.

Jos lattialämmitysjakotukki ja keskusyksikkö asennetaan metallikaappiin, käytetään ulkoista antennia varmistamaan vastaanotto. Aikaohjatussa yöpudotuksessa käytetään kello-ohjausmodulia, joka liitetään keskusyksikköön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lattialämmityksen ohjaukseen langaton säätöjärjestelmä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat