Isännöinti sai yleiset sopimusehdot

Suomen Isännöintiliitto ry, Suomen Kiinteistöliitto ry ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry ovat laatineet isännöintisopimusten tueksi Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007. ISE 2007:ssä määritellään yleiset pelisäännöt muun muassa sopimuksen muuttamiseen, siirtoon ja päättämiseen, alihankkijoiden käyttöön, palkkion maksamiseen, hinnantarkistukseen, vahingonkorvausvastuuseen ja erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Suomen Isännöintiliitto ry, Suomen Kiinteistöliitto ry ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry ovat laatineet isännöintisopimusten tueksi Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007. ISE 2007:ssä määritellään yleiset pelisäännöt muun muassa sopimuksen muuttamiseen, siirtoon ja päättämiseen, alihankkijoiden käyttöön, palkkion maksamiseen, hinnantarkistukseen, vahingonkorvausvastuuseen ja erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Sopimusehtoja käytetään isännöintiyrityksen ja tilaajan kuten taloyhtiön välillä. Kun isännöintisopimuksessa viitataan yleisiin sopimusehtoihin, näistä asioista ei tarvitse enää erikseen sopia tilaajan ja palveluntarjoajan sopimuksessa.

Uutena asiana sopimusehdoissa on otettu kantaa tietojen omistamista koskeviin kysymyksiin. Taloyhtiöiden ja isännöintiyritysten on sovittava eina erikseen kerättyjen tietojen omistus-, käyttö- ja hyödyntämisoikeudesta. Isännöintiyrityksen ja taloyhtiön on sovittava esimerkiksi huoltokirjan ylläpidosta, tiedonsiirrosta, tiedonsiirtotavoista, tiedon luovuttamisesta ja tiedon omistusoikeudesta sopimuksen päättyessä.

Kiinteistöalan järjestöt suosittelevat, että isännöintipalvelun tilaajat ja tarjoajat ottavat uudet sopimusehdot käyttöön välittömästi. Mahdollisuuksien mukaan niitä suositellaan otettavaksi myös vanhoihin sopimuksiin, jotta myös ne saadaan ajan tasalle.

Aiemmin käytössä olleet sopimusehdot koskivat sekä isännöintiä että kiinteistönhuoltoa, mikä hankaloitti sopimista. Uusi ISE 2007 koskee vain isännöintiä ja muita kiinteistöjohtamispalveluita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isännöinti sai yleiset sopimusehdot”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi