Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 2,8 prosenttia vuodessa

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 2,8 prosenttia kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Ylläpitokustannuksista ovat vuodessa eniten kallistuneet muut kustannukset, 5,7 prosenttia ja kaukolämpö, 5,2 prosenttia. Kevyen polttoöljyn hinta on laskenut 3,0 prosenttia. Työkustannukset nousivat 1,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 2,8 prosenttia kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Ylläpitokustannuksista ovat vuodessa eniten kallistuneet muut kustannukset, 5,7 prosenttia ja kaukolämpö, 5,2 prosenttia. Kevyen polttoöljyn hinta on laskenut 3,0 prosenttia. Työkustannukset nousivat 1,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat asuinkerrostalon ja toimistorakennuksen ylläpitokustannukset, jotka kohosivat 3,4 prosenttia. Kokonaisindeksiin sisältymätön omakotitalon indeksi osoittaa ylläpidon kustannusten nousseen 3,2 prosenttia.

Kuluvan vuoden toisesta neljänneksestä kolmanteen neljännekseen kokonaisindeksin nousu oli 0,8 prosenttia. Tällä jaksolla eniten nousivat rakennustyypeittäin tarkasteltuna teollisuushallin (1,0 %), koulurakennuksen (0,7 %) ja asuinkerrostalon (0,6 %) indeksit. Kokonaisindeksiin kuulumattoman omakotitalon indeksi nousi 1,8 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Kustannuslajeittain tarkasteltuna eniten toisesta neljänneksestä nousivat kevyt polttoöljy (6,3 %) ja muut kustannukset (1,5 %). Sähkön hinta sen sijaan laski 0,7 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 2,8 prosenttia vuodessa”

Jätä kommentti