SOK etsii uudelle logistiikkakeskukselle paikkaa Etelä-Suomesta

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) ja sen hankinta- ja logistiikkatoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Inex Partners Oy hakee paikkaa uudelle käyttötavaroiden logistiikkakeskukselle Etelä-Suomen alueelta. Yhteensä yli 100 000 neliömetrin rakennuskokonaisuus vaatii noin 30-50 hehtaarin tontin.

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) ja sen hankinta- ja logistiikkatoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Inex Partners Oy hakee paikkaa uudelle käyttötavaroiden logistiikkakeskukselle Etelä-Suomen alueelta. Yhteensä yli 100 000 neliömetrin rakennuskokonaisuus vaatii noin 30-50 hehtaarin tontin.

SOK päättää sijainnista alkuvuoden 2008 aikana ja investointipäätös tehdään syksyllä 2008. Sijaintipäätöksen jälkeen alkaa keskuksen suunnittelu- ja rakentamisprojekti. Tavoiteaikataulun mukaisesti logistiikkakeskus saadaan käyttöön vuonna 2012.

Kuntien kanssa neuvotellaan edelleen useista eri sijaintivaihtoehdoista, jotka ovat karsiutuneet lähes 40 tarjolla olleesta tontista. SOK karsii vaihtoehtoja omien vaatimustensa pohjalta. Yhtiö tiedottaa päätöksistä medialle ja kyseiselle kunnalle välittömästi.

Tontin on oltava logistisesti toimivassa paikassa. Sijainnin on täytettävä myös monia muita vaatimuksia, jotka vaihtelevat tontin ominaisuuksista aina henkilökunnan saatavuuteen.

”Lisäksi mittavan tavaraliikenteen vuoksi liikenneyhteyksien on toimittava niin hyvin, että vaihtoehdot karsiutuvat käytännössä pääkaupunkiseutua lähellä olevien valtaväylien varsille. Sijaintia puoltaa myös se, että suurin osa tavaraliikenteestä ohjautuu keskuksen kautta pääkaupunkiseudulle”, SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen kertoo.

Hankkeeseen ryhdyttiin, koska Inex Partnersin nykyinen käyttötavaroiden logistiikkakeskus Vantaan Hakkilassa on käymässä S-ryhmän kasvun ja tavaravalikoiman monipuolistumisen myötä ahtaaksi. Kiinteistö ei ole tulevien vaatimusten mukainen myöskään logistisesti eikä toiminnallisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SOK etsii uudelle logistiikkakeskukselle paikkaa Etelä-Suomesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi