Technopolis esisopimukseen Kuopion Teknian ostamisesta

Technopolis Oyj on tehnyt Kuopion kaupungin kanssa esisopimuksen Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy:n ostamisesta. Kaupan kohteena on 99,8 prosenttia Teknian osakkeista.

Technopolis Oyj on tehnyt Kuopion kaupungin kanssa esisopimuksen Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy:n ostamisesta. Kaupan kohteena on 99,8 prosenttia Teknian osakkeista.

Technopolis maksaa osakkeista 18,1 miljoonaa euroa, ellei Teknian nettovelka-asema muutu ennen kaupan lopullista toteutumista. Rahana maksettava kauppahinta määräytyy Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy:n nettovelka-aseman perusteella 30.9.2007, jolloin nettovelat olivat 49,2 miljoonaa euroa. Mikäli nettovelka-asema muuttuu ennen kaupan toteuttamista, kauppahintaa muutetaan vastaavasti. Kaupan kokonaisarvoksi muodostuu siis noin 67 miljoonaa euroa.

Teknia koostuu kolmesta ajanmukaisesta kiinteistöyhtiöstä, joissa on yhteensä 47 860 vuokrattavaa neliötä. Teknian tiloissa toimii 148 yritystä tai yhteisöä ja noin 2 500 työntekijää. Tilojen nettovuokratuotto oli 7,9 prosenttia syyskuun lopun tilanteessa.

Teknia-konsernin liikevaihto oli 5,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 2,5 miljoonaa euroa vuonna 2006. Saatujen tietojen mukaan konsernin liikevaihdon ennustetaan olevan 7,2 miljoonaa euroa ja käyttökatteen 3,4 miljoonaa euroa vuonna 2007. Konsernin vuodelle 2008 budjetoitu liikevaihto on 7,4 miljoona euroa ja käyttökate 4,4 miljoonaa euroa.

Kuopion kaupunginvaltuusto käsittelee kauppaa kokouksessaan 19.11.2007. Osapuolten tarkoituksena on toteuttaa kauppa viimeistään helmikuussa 2008.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis esisopimukseen Kuopion Teknian ostamisesta”

Vastaa