Kokeile kuukausi maksutta

Valkila: Asuntosijoittamisen näkymät lupaavat – asuntorakennuttamisessa varovaisuutta aloituksissa

Sato Oyj kertoi tänään hakevansa yhtiön osakkeiden listaamista Helsingin pörssiin. Sato pyrkii osakeannin avulla vahvistamaan pääomarakennettaan ja aikoo käyttää varat pääasiassa Asuntosijoitus-toimialansa kasvua tukeviin investointeihin. Saton toimitusjohtaja Erkka Valkila (kuvassa) totesi antia koskevassa tiedotustilaisuudessa, että asuntosijoittamisen näkymät ovat varsin lupaavat.

Sato Oyj kertoi tänään hakevansa yhtiön osakkeiden listaamista Helsingin pörssiin. Sato pyrkii osakeannin avulla vahvistamaan pääomarakennettaan ja aikoo käyttää varat pääasiassa Asuntosijoitus-toimialansa kasvua tukeviin investointeihin. Saton toimitusjohtaja Erkka Valkila (kuvassa) totesi antia koskevassa tiedotustilaisuudessa, että asuntosijoittamisen näkymät ovat varsin lupaavat.

image

”Pääkaupunkiseudun vuokra-asunnot ovat vähentyneet. Me näemme Satossa, että kysyntä vuokra-asuntoihin kasvaa, kun muuttoliike tänne (pk-seudulle) kasvaa ja elinkeinorakenne muuttuu”, Valkila sanoi.

Sato aikoo käyttää annista saatavia varoja vuokra-asuntokannan laajentamiseen kasvukeskuksissa ja erityisesti Helsingin talousalueella. Yhtiössä uskotaan myös vuokrien nousevaan kehitykseen erityisesti pääkaupunkiseudulla. Valkila perustelee tätä uskoa muun muassa sillä, että asuntojen hinnat ovat kolminkertaistuneet 15 viime vuoden aikana, kun samaan aikaan vuokrat ovat kaksinkertaistuneet. Koska yhtiössä ei uskota asuntojen hintojen laskuun, niin siten on Valkilan mukaan hyvä syy uskoa vuokrien nousevan indeksiä nopeammin. Viimeisten 2-3 vuoden aikana Sato on nostanut vuokriaan 3-4 prosenttia vuodessa.

Saton asuntosijoitustoiminnasta noin 70-80 prosenttia kohdistuu tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle. Yhtiön omistamien asuntojen määrä on yhteensä noin 22 600. Niistä vajaat 17 100 on varsinaisia Saton asuntoja ja reilut 5 500 yleishyödyllisyyslain säätelemän Vatron asuntoja. Valkilan mukaan yhtiössä ei ole harkittu irtautumista Vatrosta.

Sato kohdistaa investointejaan myös senioriasuntokannan kasvattamiseen erityisesti pääkaupunkiseudulla. Yhtiössä uskotaan myös seniori-asuntoihin kohdistuvan kysynnän kasvuun. Tässä asiassa Valkila viittaa väestön ikääntymiskehitykseen. Hänen mukaansa on laskettu, että vuoteen 2025 mennessä Suomessa tulee olemaan EU-maista eniten 65-vuotiaita. Yhtiön strategisena tavoitteena on olla jatkossa johtava senioriasuntojen omistaja Suomessa.

Kolmantena annista saatavien varojen kohteena tulee olemaan Pietarin asuntosijoitustoiminnan laajentaminen. Valkilan mukaan Pietarin asuntosijoitustoiminnassa nähdään lupaavia kasvunäkymiä kaupungin ja koko Pietarin talousalueen voimakkaan kehittymisen johdosta.

Valkilan mukaan omistusasuntojen kysyntä on tällä hetkellä jonkin verran edellisvuosia pienempi. Satolla on nyt vajaat uutta 30 myymätöntä valmista asuntoa.

”Meillä on tällä hetkellä varovaisuutta uusien kohteiden aloittamisessa. Kuitenkaan myöskään sillä puolella ei ole tähän mennessä ollut vaikeuksia, vaan myynti on sujunut edelleen. Esimerkiksi meillä on valmiita myymättömiä asuntoja tällä hetkellä vajaat 30.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valkila: Asuntosijoittamisen näkymät lupaavat – asuntorakennuttamisessa varovaisuutta aloituksissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat