Vicus myi kolme kiinteistöä Baltiasta 24 miljoonalla eurolla

Kiinteistösijoitusyhtiö Vicus Oy on myynyt kolme Baltiassa sijaitsevaa kiinteistöä Catella Real Estate AG:n hallinnoimalle saksalaiselle Focus Nordic Cities -rahastolle yhteensä noin 24 miljoonalla eurolla. Myydyistä kohteista kaksi sijaitsee Latviassa ja yksi Virossa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Vicus Oy on myynyt kolme Baltiassa sijaitsevaa kiinteistöä Catella Real Estate AG:n hallinnoimalle saksalaiselle Focus Nordic Cities -rahastolle yhteensä noin 24 miljoonalla eurolla. Myydyistä kohteista kaksi sijaitsee Latviassa ja yksi Virossa.

Myytyyn kiinteistösalkkuun kuuluivat Eforen toimisto- ja tuotantotilat Pärnussa, DHL:n logistiikkakeskus Riiassa sekä Rautakeskon K-Rauta -myymälä Liepajassa. Kohteiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä lähes 22 000 neliötä. Myydyt kohteet ovat valmistuneet vuosina 2005-2006 ja Vicus on hankkinut ne omistukseensa kohteiden rakennusaikana.

”Kiinteistöjen hintakehitys Baltiassa on ollut erittäin suotuisaa. Vicus näki ajankohdan valmiin kiinteistökannan myynnille hyvänä nyt, kun epävarmuus markkinoilla on alkanut lisääntyä. Olemme myös tyytyväisiä sijoituksellemme saamaamme tuottoon”, Vicuksen toimitusjohtaja Juha Mikkonen sanoo.

Myydyistä kohteista vapautetut pääomat sijoitetaan uusiin hankkeisiin ensisijaisesti Venäjällä ja Ukrainassa. Myös Baltiassa valmistellaan kiinnostavia hankkeita etenkin kauppakiinteistöjen kehityksessä. Vicuksen julkistettuja sijoituskohteita ovat muun muassa kauppakeskuksen kehityshanke Mitishissä Moskovan pohjoispuolella sekä logistiikkakeskus Kiovan länsipuolella.

Vicus on vuonna 2005 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka sijoittaa kaupallisiin kiinteistöihin ja kiinteistökehitykseen Venäjällä, Ukrainassa ja Baltian maissa. Yhtiön sijoituskapasiteetti pankkirahoitus huomioiden on 300-400 miljoonaa euroa. Vicuksen juridisena neuvonantajana kaupassa toimi Sorainen.

Focus Nordic Cities on ensimmäinen saksalainen vaihtuvapääomainen kiinteistörahasto, joka keskittyy kaupallisiin kiinteistöihin Pohjois-Euroopassa. Se on aiemmin hankkinut viisi kiinteistöä. Catellan neuvonantajina kaupassa toimivat Realpro Oy ja L/A/M GmbH.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vicus myi kolme kiinteistöä Baltiasta 24 miljoonalla eurolla”

Jätä kommentti