Energiatehokkuussopimuksia allekirjoitettu

Suomessa on tänään allekirjoitettu useita energiatehokkuuteen liittyviä sopimuksia. Kauppa- ja teollisuusministeriö, ympäristöministeriö sekä öljy- ja kaasualan toimijat ovat tehneet HÖYLÄ III  -sopimuksen, jolla pyritään vähentämään lämmitys- ja liikennepolttonesteiden kulutusta. Ministeriöt ovat tehneet vastaavat energiatehokkuussopimukset myös elinkeinoelämän ja kuntien kanssa.

Suomessa on tänään allekirjoitettu useita energiatehokkuuteen liittyviä sopimuksia. Kauppa- ja teollisuusministeriö, ympäristöministeriö sekä öljy- ja kaasualan toimijat ovat tehneet HÖYLÄ III  -sopimuksen, jolla pyritään vähentämään lämmitys- ja liikennepolttonesteiden kulutusta. Ministeriöt ovat tehneet vastaavat energiatehokkuussopimukset myös elinkeinoelämän ja kuntien kanssa.

Nyt tehdyt sopimukset kattavat vuodet 2008-2016. Uusilla sopimuksilla pyritään vuoteen 2016 mennessä 9 prosentin energiansäästöön vuoden 2005 tasoon verrattuna. HÖYLÄ III on jatkoa edellisille energiansäästösopimuksille, joista ensimmäinen HÖYLÄ I tehtiin vuonna 1997.

Kuntasektorilla saavutettiin jo allekirjoituspäivänä kolmanneksen kattavuus, kun muun muassa Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu allekirjoittivat uuden kunta-alan sopimuksen. Lisäksi yli 30 kuntaa ja kuntayhtymää valmistelevat paraikaa liittymistään.

Esimerkiksi Helsingin kaupunki tarkkailee erityisesti kiinteistöjensä energiatehokkuutta, koska 80 prosenttia kaupungin käyttämästä energiasta kuluu rakennuksissa. Kaupungin mukaan avainasemassa ovat kiinteistöjen energiatehokkaat peruskorjausratkaisut sekä kunnossapito ja huolto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Energiatehokkuussopimuksia allekirjoitettu”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi