Tutustu nyt Rakennuslehteen 3 kk veloituksetta!

VVO siirtyy asuntotuotannossaan matalaenergiarakentamiseen

VVO-yhtymä aikoo siirtyä asuntotuotannossaan matalaenergia- ja passiivirakentamiseen asteittain. Ensi vuonna suunnitteluun tulevat kohteet rakennetaan pääosin energiatodistuksen energialuokkaan A ja suuret peruskorjauskohteet pyritään toteuttamaan energialuokkaan B.

VVO-yhtymä aikoo siirtyä asuntotuotannossaan matalaenergia- ja passiivirakentamiseen asteittain. Ensi vuonna suunnitteluun tulevat kohteet rakennetaan pääosin energiatodistuksen energialuokkaan A ja suuret peruskorjauskohteet pyritään toteuttamaan energialuokkaan B.
Kuuntele juttu

VVO tekee nykyisellään yhteistyötä urakoitsija Rakennusliike Reponen Oy:n kanssa. Rakennusliike Reponen on pääkehittäjä Mera-konseptissa, joka yltää ja osin ylittääkin A-luokan energiavaatimukset. VVO:lla ja Rakennusliike Reposella on useita Mera-hankkeita käynnissä.

”Yhteistyö rakennusteollisuuden kanssa energiatehokkaassa rakentamisessa ja korjaamisessa on avainasemassa ja rakennusteollisuuden sekä urakoitsijoiden panos ekotehokkaiden tuotteiden kehittämisessä on suuri. Toivon, että yhteistyön tuloksena markkinoille syntyy Mera-konseptin lisäksi muitakin matalaenergiakonsepteja”, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

VVO omistaa 38 000 asuntoa, joita korjataan vuosittain 60-80 miljoonalla eurolla. Nykynormien mukainen uudisrakentaminen täyttää energialuokan D ja uusien tiukentuvien normien mukainen rakentaminen asettuu arviolta luokkaan B. VVO haluaa edistää linjauksellaan koko rakennus- ja kiinteistöalan kehittymistä energiatehokkuuden edelläkävijäksi.

VVO:n tavoitteena on rakennuttaa vuosittain noin 700 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle. Tänä vuonna yhtiö aloittaa noin 600 tuetun vuokra-asunnon tuotannon.

”Yhä tiiviimpi yhteistyö kuntien kanssa vuokratalotonttien luovuttamisessa ja kaavoittamisessa on edellytys sille, että pystytään rakennuttamaan ekotehokkaita vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin”, painottaa Salakka.

VVO kehittää parhaillaan optimaalisia ratkaisuja edullisten, mutta laadukkaiden noin 15-40 neliömetrin asuntojen tuotantoon. Asunnon pinta-alan optimointi luo energiatehokkuutta sekä laskee asunnon vuokrakustannuksia. Sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä on tärkeä osa kokonaisvaltaista kohtuuhintaista sekä energiatehokasta asumista.

Aiemmin jo YIT on ilmoittanut siirtyvänsä koko asuntotuotannossaan matalaenergiataloihin. YIT aikoo rakentaa matalaenergiataloiksi kaikki YIT Kodit, joiden suunnittelu aloitetaan tänä vuonna tai tämän jälkeen. NCC on puolestaan aloittamassa ensimmäisten matalaenergiatalojen rakentamisen Espoossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO siirtyy asuntotuotannossaan matalaenergiarakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat